Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

3 Trilyonu Nereye Harcadığı Araştırılıyor

Yayınlandı

-

Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’la ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın, görev süresi içerisinde elde edilen yaklaşık 3 trilyon tutarındaki promosyon paralarını darbe ortamı hazırlamak için gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingleri’ne akıttığı iddia ediliyor.

PARALAR CUMHURİYET MİTİNGLERİ’NE Mİ GİTTİ?

Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Üniversite Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç döneminde Garanti Bankası’nca verilen promosyon paralarının, Cumhuriyet Mitingleri’ne öğrenci taşımada kullanıldığına dair duyumlar aldığını söyledi. Prof. Dr. Şen, Prof. Ardıç döneminde imzalanan ve bütün üniversite çalışanlarını mağdur ve mahrum eden anlaşmayı, avukatlarına incelettiklerini belirtti.

SÜRE BİTMEDEN 3 YIL ÖNCEDEN YENİ ANLAŞMA YAPMIŞ

Anlaşmada birçok bakımdan hukuka aykırılıklar tespit ettikten sonra ihtar çektiklerini anlatan Şen, PAÜ çalışanlarına ilişkin rektörlükle Garanti Bankası arasında 23 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan promosyon ödemeleri protokolünün normal süresinin bugün sona ermesi gerekirken üç yıl önceden, 13 Mayıs 2008 tarihinde uzatılmasına yönelik ek protokol imzalandığının ortaya çıktığını söyledi.

3 TRİLYON KAYIP

İddiaya göre 2000 yılından bu yana anlaşma yapılmadığı ve bu nedenle resmi olarak yaklaşık 3 trilyon paranın kayıp olduğu belirtiliyor. Prof. Şen, “Hukuka ve ilk protokole aykırı, üniversite çalışanlarının hakları aleyhine imzalanan, promosyon ödemesi içermeyen süre uzatımına ilişkin ek protokolün feshedilmesi, ek protokolde üniversite lehine 350 bin liralık mali hakkın genelge uyarınca çalışanlara ödenmesi gereken kısmının eşit, adil ve dengeli biçimde dağıtılması talebi iletilmiş, gerekli adımlar atılmadığı takdirde hukuki süreç başlatılacağı deklare edilmiştir. Promosyonlarla ilgili olarak üniversite çevresinde dillendirilen bazı duyumlar mide bulandırıcı boyuttadır” dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Üniversite çevresinde konuyla ilgili bazı sorular olduğunu vurgulayan Prof. Şen, şunları kaydetti: “Süresi bugün dolan promosyon anlaşması, niçin üç yıl önce uzatıldı? Cumhuriyet mitinglerine öğrenci taşındı mı? Taşındıysa bununla ilgili kaynak nereden elde edildi? Promosyon paralarıyla ilgisi var mı? Çalışanların hakları olan bu promosyon paraları nerelerde kullanıldı? Bu paraların kullanılacağı yerlerle ilgili olarak YÖK’ten izin alındı mı? Konuyla ilgili olarak YÖK’ün ve Sayıştay’ın hareket geçmesini, Cumhuriyet savcılığının da re’sen el koymasını istiyoruz.”

ihlassondakika

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR