Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

Doçentin sahte tutanakla üniversiteden atıldığı iddiası

Yayınlandı

-

Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan’ın, üniversite yönetimini YÖK’e şikayet etmesi ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar nedeniyle, Disiplin Kurulu tarafından iki kez kademe cezası verilip, sahte tutanakla üniversiteden atıldığı iddia edildi.

Dicle Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 22 Temmuz 2007 tarihinde Ak Parti’den, o dönem Yard. Doç. Dr. olan Ahmet İnan ise kapatılan DTP’den millevekili adayı oldu, ancak ikisi de seçilemedi. Daha sonra her iki bilim insanı da üniversiteye döndü ve Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç rektörlüğe getirildi. Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent ünvanı verilen İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi İnan, Rektör Prof. Dr. Saraç’ın kendisine kadro açmaması üzerine YÖK’e şikayet etti. YÖK şikayet dilekçesini üniversiteye gönderince, yönetim ile Doç. Dr. İnan arasında yargı süreci başladı. Bu sırada Üniversite Disiplin Kurulu, şikayet nedeniyle Doç. Dr. İnan’a kademe durdurma cezası verdi. İddiaya göre Disiplin Kurulu kararı Doç. Dr. İnan’a tebliğ edilmedi.

Daha sonraki günlerde bir yerel televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Ahmet İnan, iddiaya göre Fetullah Gülen ve üniversite yönetimini eleştirdi. Programın yayınlanmasından bir gün sonra 18 Eylül 2009 tarihinde toplanan Üniversite Disiplin Kurulu, Doç. Dr. İnan’a bir kez daha kademe durdurma cezası verdi. İkinci kez kademe durdurma cezası alan Doç. Dr. İnan, disiplin yönetmeliğine göre üniversiteden uzaklaştırıldı.

Sahte tutanak iddiası

Üniversiteden ikinci kez kademe durdurma cezası alıp uzaklaştırılan Doç. Dr. Ahmet İnan, Diyarbakır 1’inci İdare Mahkemesi’ne başvurup Disiplin Kurulu’nun aldığı karar için yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Dava dosyası ve dosyaya gönderilen yazı ve tutanaklar üzerinde incelemelerde bulunan Doç. Dr. İnan, disiplin kurulunun toplantı imza tutanağının sahte olduğu iddiasıyla, mahkemeden tutanağın incelenmesi için de ayrıca talepte bulundu.

21 Eylül 2010 günü ara kararı veren mahkeme, Disiplin Kurulu’nun toplantı tutanağında Üniversite Senatosu’nca seçilmiş 3 üyenin ismi bulunması gerekirken, davalı idare tarafından sunulan tutanakta neden bir ismin bulunduğu, tutanakta ismi olan Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün’ün disiplin kurulu üyesi olup olmadığını sordu. Mahkeme ayrıca, karar özetinin yer aldığı kararın, incelenmesinden sonra iade edilmek üzere imzalı asıllarının mahkemeye gönderilmesini istedi. Dicle Üniversitesi’nin Disiplin Kurulu karar tutanağı olarak bir tutanağı mahkemeye gönderdi.

İki tutanağın incelenmesinde, ikinci gönderilen tutanağın birinci gönderilen tutanağın aslı olmadığı, atılan imzaların sonradan atıldığı, imzaların imza bölümündeki yer değişikliğinden ortaya çıktı. Mahkemeye gönderilen iki tutanakta da adı olan, ancak imzası olmayan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Çelik’in ise imzaladığını söylediği tutanağın değil, başka bir tutanağın mahkemeye gönderildiği ortaya çıktı.
Prof. Dr. Çelik’e yazılı bir başvuru yapan Doç. Dr. İnan, toplantılara katılıp katılmadığını ve tutanakları imzalayıp imzalamadığını sordu. Üniversiteden Disiplin Kurulu kararı ile uzaklaştırılan Doç. Dr. İnan’a, 10 Ekim 2010 tarihinde cevap yazan Prof. Dr. Çelik, “Söz konusu tarihteki disiplin kurulu toplantısına oturum 2’ye katıldım ve toplantı tutanağını imzaladım” dedi. Ancak, mahkemeye gönderilen iki tutanakta da Prof. Dr. Çelik’in adının olduğu ancak imzasının bulunmadığı görüldü.

Göreve iade kararı ve yine uzaklaştırma

Mahkeme, Üniversite Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Eyigün’ün Disiplin Kurulu üyesi olmamasının ortaya çıkmasından sonra, tutanaktaki imza sayısının yeterli olmamasını gerekçe göstererek Doç. Dr. İnan’ın görevine iade edilmesine karar verdi. Mahkeme kararı ile Kasım 2010’da yeniden göreve başlayan Doç. Dr. İnan, bir ay sonra tekrar Üniversite Yönetim Kurulu’nun toplanarak, mahkemenin usul eksikliğini yerine getirdiğini belirtip, Disiplin Kurulu kararlarını yürürlüğe koyması ile bir kez daha 2 Şubat 2011 tarihinde üniversiteden uzaklaştırıldı.

Savcı dosyayı YÖK’e gönderdi

Doç. Dr. Ahmet İnan, Disiplin Kurulu’nun tutanaklarının sahte olduğunun ortaya çıktığını belirterek, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Hünkar Ersen Kırlangıç tarafından yürütülen soruşturmada görevsizlik kararı verilerek, dosya YÖK’e gönderildi.

Doç. Dr. İnan, “YÖK, bugüne kadar evrakta sahtecilik yaptıkları kesinleşen Rektör ve Genel Sekreter Vekili hakkında bir işlem yapmadı. Benim başvurularıma da bir cevap vermedi” dedi.  Kendisine yapılanların nedeninin siyasi olduğunu ve 2007 seçimlerinde kapatılan DTP’den milletvekili adayı olmasından kaynaklandığını öne süren Doç .Dr. Ahmet İnan, “Sayın Rektör benim o zaman DTP’den aday olmamı hazmedemedi. Kendisi de AKP’den aday olmuştu. Sonra BDP ile anlaşamadım ve yollarımız çoktan ayrıldı. Olayı Cumhurbaşkanlığı’na kadar götürdüm. Ben sahte evrak hazırlayanlar hakkında işlem yapılıncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu.

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR