Bizimle İletişime Geçin

Üniversiteler

Üniversite öğrencisine geri ödemesiz 12 bin TL!

Yayınlandı

-

6776986Aylık 200 lira alan zor durumdaki üniversiteliye bir defaya mahsus geri ödemesiz 12 bin liraya kadar para verilebilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni düzenlemeyle hükümet, Resmi Gazete’de yayımladığı genelgeyle öğrenciburslarını 5 katına kadar artırma yetkisini aldı.

BİR DEFAYA MAHSUS

18 Kasım tarihinde yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yüksek Öğrenim Burs Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre muhtaç öğrencilere 1 sefere mahsus 12 bin lira yıllık burs verilmesinin önü açıldı.

Yönetmeliğin 10’uncu maddesinin altına eklenen 11/A bölümünde, “Bu yönetmelik uyarınca verilen yıllık burs miktarının 5 katını geçmemek kaydıyla muhtaç öğrenci-lere 1 defaya mahsus olmak üzere özel eğitim yardımı yapılabilir” denildi.

AYLIK BURS 1000 LİRAYA ÇIKIYOR

Yeniakit’in haberine göre, Üniversite öğrencilerine mevcut durumda Vakıflar Genel Müdürlüğü 2015’te aylık 200 lira geri ödemesiz burs verecek. Bu yönetmelikle birlikte 5 katına kadar ödeme yapılacağı için aylık burs miktarı bin liraya çıkacak.

Okumaya Devam Et
Tanıtım
1 Yorum

1 Yorum

  1. Ali

    06 Aralık 2014 at 15:11

    ben yabanci uyruklu ogrenciyim,bizede ayni sey uygulanirmi?hic bi yerden burs almiyorum.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

ÇOMÜ 2023 En’leri Töreni Kapsamında Kalite Ödülleri Verildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2023 En’leri Ödül Töreni İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, Rıdvan Uz, 28. Dönem Konya Milletvekili Ünal Karaman, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Eşi Özlem Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı ve Eşi Nebahat Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yrb. Ercan Oran, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Ufuk Yetiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇOMÜ Akademik ve İdari Yöneticileri, Çanakkale kamu kurum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri, STK il temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Öğr. Gör. Sedat Çılgın, Çanakkale Türküsünü seslendirdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 2023 yılı boyunca eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerinde öne çıkan paydaşlarını ve mensuplarını ödüllendirmek için bir araya gelindiğini belirtti ve 2023 yılının ÇOMÜ için başarılı bir yıl olduğunu vurguladı.

2023, ÇOMÜ İçin Başarılı Bir Yıl Oldu

2023 yılı, ÇOMÜ için oldukça verimli ve başarılı bir yıl oldu. Bu başarının arkasında, özveriyle çalışan akademisyenlerimiz, araştırmacılarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz var.  Hepinize, bu vesileyle yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada, üniversitemizin temel değerlerini ve misyonunu en iyi şekilde temsil eden, yaptıkları çalışmalarla fark yaratan ve adını daha da yukarıya taşıyan değerli paydaşlarımızı ödüllendirmenin gururunu yaşıyoruz.

Bilimsel araştırmaları, eğitim- öğretimdeki ve kurumsal gelişmeye olan katkılarıyla öne çıkan akademisyenlerimiz ve idari personelimiz, üniversitemizin en değerli varlıklarıdır. Onların özverili çalışmaları, ÇOMÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda saygın bir konuma gelmesinde önemli rol oynamaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız iş birlikleri, üniversitemizin topluma hizmet etme misyonunu yerine getirmesinde büyük önem taşımaktadır. Bu iş birliklerinin gelişmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ve tabii ki üniversitemizin geleceği olan öğrencilerimiz, akademik ve sosyal alanlarda gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. Onların azmi ve inancı, ÇOMÜ’nün daha da parlak bir geleceğe sahip olacağının en büyük göstergesidir.

Özellikle toplumsal katkı ve kurumsal katkı noktasında üniversitemize destek veren kamu kurumu ve kuruluşları ile özel sektöre 2023 yılı ÇOMÜ günleri özel ödülleri vereceğiz. Bu ödüller, üniversitemize ve topluma yaptıkları katkılar için birer teşekkür niteliğindedir.

İş Birliklerimizi Geliştirmeye, Güçlendirmeye Kararlıyız

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, paydaşlarımızla olan iş birliğimizi daha da geliştirmek için kararlıyız. Bu iş birlikleri sayesinde, üniversitemizi daha da ileriye taşıyacağımıza ve topluma daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. 2023 yılı boyunca üniversitemiz birçok önemli başarıya imza attı. Bu başarıları sizlerle paylaşmak isterim:

Eğitim Öğretim Yelpazemiz Genişledi

Üniversitemiz, yeni bölümler ve programlar açarak eğitim-öğretim yelpazesini genişletmiştir. Ayrıca, uluslararasılaşmaya da önem vererek, yurt dışından daha fazla öğrenciyi üniversitemize çekmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Proje Başvuru Sayısı Önceki Yıllara Göre %250 Arttı

Üniversitemiz, araştırma-geliştirme projelerinde önemli bir atılım gerçekleştirmiştir. 2023 yılında ÇOMÜ akademisyenleri tarafından yürütülen birçok uluslararası araştırma projesi kabul görmüş ve fonlanmıştır. Bu projeler, üniversitenin araştırma kapasitesini ve uluslararası görünürlüğünü önemli ölçüde artırmıştır. Akademisyenlerimiz tarafından yürütülen projelerden elde edilen bulgular, uluslararası alanda da ilgi görmektedir. Özellikle TÜBİTAK ve Ulusal Ajans indekslerine göre proje başvuru sayısında önceki yıllara göre %250 artış bulunmaktadır. Ayrıca COST aksiyonuna üye olan ve faaliyet gösteren sayımızda da gözle görülür artış yaşanmaktadır. ÇOMÜ akademisyenleri tarafından 2023 yılında uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda bilimsel makale yayınlanmıştır. Bu makaleler, üniversitenin ürettiği bilginin ve teknolojinin dünya çapında tanınmasına katkıda bulunmuştur. Amacımız kısa ve orta vadede Q1 ve Q2 düzeyindeki yayın sayısını arttırmaktır.

Ulusal ve Uluslararası Ölçeklerde Başarılı Öğrenciler Yetiştiriyoruz

ÇOMÜ, 2023 yılında da lisans ve lisansüstü eğitimde yüksek kalite standartlarını sürdürmüştür. Akredite program sayımızda artış devam etmektedir. Ayrıca kurumsal akreditasyonumuzu 5 yıllık tam akreditasyona taşıma hedefimizin önümüzdeki ay gerçekleştirilecek değerlendirmeler neticesinde başarıyla sonuçlanacağına inancımız tamdır. Üniversite, ulusal ve uluslararası ölçeklerde başarılı öğrenciler yetiştirmeye devam edilmektedir.

Toplumsal Katkı Faaliyetleri ve Toplumsal Sorumluluk Projeleri İle ÇOMÜ Adından Söz Ettiriyor

Üniversitemiz, topluma yönelik çeşitli faaliyetler düzenleyerek, bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmuştur. Bu faaliyetler arasında, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, sağlık taramaları ve çeşitli kurslar yer almaktadır. Ayrıca ÇOMÜ, 2023 yılında da çeşitli toplumsal sorumluluk projeleri yürütmüştür. Bu projeler, üniversitenin topluma katkıda bulunma ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirme çabalarının bir göstergesidir.

Üniversitemiz, 2023 yılında çok sayıda uluslararası ve ulusal etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Bu etkinlikler, farklı ülkelerden ve kentlerden gelen katılımcıların bir araya gelerek kültürel bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına ve kaynaşmalarına imkân sağlamıştır. Bunun yanı sıra düzenlenen çeşitli sanat ve spor etkinlikleri ile de öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunulmuştur.

Bölgesel Kalkınmaya Katkımız Artıyor

ÇOMÜ, 2023 yılında da bölgedeki kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla iş birliği yaparak Ar-Ge ve teknoloji transferi faaliyetlerine devam etmiştir. Bu faaliyetler, bölgenin kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmuştur. Üniversitemiz, 2023 yılında da farklı alanlarda uygulama ve araştırma merkezleri kurarak bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya ve kalkınmasına katkıda bulunmaya devam etmiştir.

Bu başarılar, ÇOMÜ’nün eğitim ve araştırma alanındaki güçlü konumunu ve topluma hizmet etme misyonuna olan bağlılığını göstermektedir.

Hedefimiz, Tüm Alanlarda Çalışmalarımızın Çıtasını Yükselmek 

ÇOMÜ olarak, gelecekte de eğitim ve araştırma alanındaki çıtayı daha da yükseltmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Uluslararası alanda daha da görünür olmak, topluma daha fazla katkıda bulunmak ve öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Rektör Erenoğlu’nun konuşmasının ardından Kurumsal Destek Ödülüne layık görülen; Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü,  Balıkesir İtfaiye Dairesi, İÇTAŞ Çelik Enerji Tersanesi ve Ulaşım Sanayi A.Ş., Kale Grubu Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş., OPET Petrolcülük A.Ş., Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş., Doğanlar Holding, Biga Ticaret Odası, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Kolunsağ Muflon Sanayi Limited Şirketi , Uluova Süt Ticaret A.Ş. ve UM Denizcilik Sanayi A.Ş. ‘ye plaket ve belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından uluslararası ölçütler kullanılarak hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde “Elsevier Kariyer Boyu Etki” Kategorisinde Kimya alanında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Şahiner adına ödülü Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava Özay’a takdim edildi.

ÇOMÜ En’leri Töreni, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kalite Geliştirme Ödülüne layık görülen akademik ve idari personele belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Okumaya Devam Et

Genel

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yeni Hizmet Birimi Açılışı Yapıldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesinden Anafartalar Yerleşkesine taşınan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün Eğitim Fakültesi Dekanlığı üst katındaki yeni hizmet biriminin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya,  ÇOMÜ akademik birim yöneticileri, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yönetimi, idari personelin yanı sıra Anabilim ve Anasanat Dalı başkanları ile çok sayıda akademisyenler katıldı.

Açılış  konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, enstitünün yeni hizmet biriminin hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen tüm personellere teşekkür etti.

Ardından, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu çalışma ofisleri, toplantı salonu, diğer oda ve ofisleri ziyaret ederek  çalışanlardan bilgi aldı.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ise katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında enstitünün yeni yüzünün üniversitemize yakışır bir nitelikte olmasına gayret ettiklerini, rutin idari işle yanı sıra lisansüstü öğrenciler için bilimsel seminer ve kariyer söyleşilerine devam edildiğini belirtti. Bu süreçte Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’e de verdiği destek için teşekkür eden Erginal, Müdür Yardımcıları Doç.Dr. Derya Girgin, Dr. Öğr. Üyesi İ. Onur Tunç ve Enstitü Sekreteri Arzu Süngü başta olmak üzere, taşınma sürecinde yoğun emek harcayan idari personele de teşekkür etti.

Okumaya Devam Et

Üniversiteler

Kurumsal Kalite için Hep Birlikte Daha İleri Konferansı Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kalite Geliştirme ve Kurumsal İzleme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Kurumsal Kalite İçin Hep Birlikte Daha ileri” adlı konferans İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa; Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK )Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Sinan Karabulgu ve Öğr. Gör. Tanju Güdük, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademik ve idari personeller katıldı. ÇOMÜ Tanıtım filminin izlenmesinin ardından Solist olarak Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Ertek Babaç, Devlet Konservatuarından Kanun Sanatçısı Prof. Dr. Oğuz Karakaya ve tambur sanatçısı Burhan Keskiner iki eser seslendirdi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu: ”Sayın Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanım, değerli öğretim üyeleri ve idari personelim, kıymetli konuklar, sizleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

Kalite, Güvence ve Akreditasyon Artık Bir Trend Haline Geldi

Yükseköğretimde kalite güvence ve akreditasyon, günümüzde küresel bir trend haline gelmiştir. Yükseköğretim kurumlarının hem iç hem de dış kalite standartlarına uygun olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır.

YÖKAK Çalışmaları Yükseköğretim Sistemimizin Kalitesinin Yükseltmektedir

Bu kapsamda, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun yürüttüğü çalışmalar, yükseköğretim sistemimizin kalitesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlamaktadır. YÖKAK’ın akreditasyon süreçleri, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, öğrenci ve mezun hizmetleri gibi temel alanlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmektedir. Bu değerlendirmeler sonucunda, yükseköğretim kurumlarının güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmekte ve gerekli iyileştirmeler için öneriler sunulmaktadır.

Üniversitemiz Olarak Kalite, Güvence ve Akreditasyona Süreçlerine Büyük Önem Vermekteyiz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, kalite güvence ve akreditasyon süreçlerine büyük önem vermekteyiz. Üniversitemiz, 2022 yılında kurumsal akreditasyon sürecini başarıyla tamamlanmış ve koşullu akreditasyon almaya değer görülmüştür. Bugünlerde tam akredite olma yönündeki çalışmalarımız da hız kesmeden devam etmektedir. Ayrıca, lisans ve yüksek lisans programlarımız da çeşitli akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiştir. Üniversitemizde düzenlenen bu konferansımızın yükseköğretim sistemimizin kalitesinin daha da yükseltilmesi açısından önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, konferansta emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Bizler Türkiye’de akreditasyon süreçlerini Rektör, Kaliteden sorumlu Rektör yardımcısı ve Kalite Koordinatörlükleriyle görüşen bir kuruluz. Bugün Türkiye’deki üniversitelerin yaşadığı sıkıntıları, problemleri ve daha çok Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kalite, Güvence ve Akreditasyon süreçlerine değinmek istiyorum. ÇOMÜ’ nün bu konularda oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerimizde 340.000’ e yakın yabancı öğrencilerimiz mevcut ve bu öğrencilerin 2500’ e yakını ÇOMÜ’ de eğitim- öğretim görmektedir. Akreditasyon süreçlerini diğer ülkelerle de görüşme fırsatım oldu. Ülkelerden bazılarının üniversiteleriyle birebir görüşme fırsatım oldu. Kendileri ülkemizde eğitim görmekte olan öğrencilerin bir kısmının bizim ülkemizde bir kısmının kendi ülkelerine dönme isteklerini ilettiler. Bazı öğrencilerin mezun olduğu üniversitelerin akreditasyonu olmadığı için diplomalarını geçersiz sayılmaktadır. Bizim amacımız bu öğrencileri sıkıntıya düşürmemektir. Bu sebepledir ki üniversitelerin akreditasyonu olması gerekmektedir. Türkiye’de 208 üniversiteden 53 tanesi akredite olmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ise bu akredite olan üniversitelerden birisi olmuş durumdadır. En büyük hedefimiz 2027 yılına kadar ülkemizdeki bütün üniversiteleri akredite etmektir. Akreditasyonu ön şart olarak belirmemiz ve büyük bir önem göstermemiz gerekmektedir.”

Konferans sonrası ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ’ı makamında ağırladı, ardından senato salonunda toplantı gerçekleştirildi.  Toplantı sonrası ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: comu.edu.tr    

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR