Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

Küresel siyaset mühendisliği ile karşı karşıyayız

Yayınlandı

-

381298Yalçın Akdoğan “Uluslararası bir takım odakların ve yerli işbirlikçileri Türkiye’yi baskı altına alma çabası ile karşı karşıyayız.Eeksen kayması,otoriterleşme, radikal örgütlere sahip çıkma gibi iddialarla Türkiye’yi baskı altına almaya çalışılıyor.

Göreve başlamasından dolayı Yeniakit gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çarpıcı açıklamalar yaptı.

Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 Bakanı Yüce Divan’a göndermeme kararını vermesinin ardından “şer odaklarının”, hukukla, ahlâkla bağdaşmayan saldırılarda bulunduğunu hatırlatan Akdoğan şunları söyledi: “Komisyon’un kararını vermesinden sonra, ‘Niye yargılamadan kaçıyorlar, niye Yüce Divan’a gitmiyorlar, korkuyorlar mı?’ gibi söylemlerde bulunuyorlar. Eğer biz böyle çalışmayı yapmamış olsaydık, Soruşturma Komisyonu’nun kurulması yönündeki irademizi ortaya koymamış olsaydık, ilk olarak söylenecek laftı bu. Soruşturma Komisyonu bu sürecin bir parçasıdır. Soruşturma Komisyonu savcı gibi iddianame hazırlar, hukuki soruşturma yapar. Komisyon hukuki bir işlem yapmıştır, adli bir işlem yapmıştır. Bu komisyonun kurulmasını biz istedik, biz kurduk, onlar sadece lafını etti. AK Parti hiçbir şeyden kaçmıyor. Soruşturma Komisyonu’nda tamamen hukuki bir süreç işletildi ve böyle bir karar çıktı. Mahkemenin takipsizlik kararı vermesi ne anlam ifade ediyorsa Soruşturma Komisyonu’nun takipsizlik kararı vermesi de o anlamı ifade ediyor. ‘Kaçıyorlar’ demek yersizdir. Bunlar Komisyon’a hiçbir şekilde saygı duymadılar. Meclis iradesine hiçbir şekilde saygı duymadılar. Yargısız infaz yapmaya çalıştılar. Soruşturma Komisyonu sürecini bir itibarsızlaştırma çabası olarak kullandılar ama oyunları boşa çıktı, bunun için saldırıyorlar. İstedikleri karar çıkınca iyi, istedikleri karar çıkmayınca bu sefer Komisyon’u kabul etmeyen bir tavır içine giriyorlar. Bu Komisyon’a saygısızlıktır, bu Meclis’e saygısızlıktır. Gerekçeli kararı görmeden böyle saldırılarda bulunmaları son derece yanlış bir tutumdur.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN  KİMYASI BOZULMUŞ!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Komisyon’un verdiği karar üzerinden hakaretler yağdırdığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma kimyasının bozulduğunu gösteriyor. Freni patlamış kamyon gibi, nereye çarpacağı belli değil. İnsanların namusunu, ahlâkını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Hele Sayın Kılıçdaroğlu’nun hiç haddi değildir. Ebleh ebleh konuşmak bir Anamuhalefet Genel Başkanı’na yakışır mı? Söylediği sözü idrak edemeyen, lafının ağırlığını tartamayan kişinin yaptığı konuşmalar sadece kendisini değersizleştirmekle kalmaz, temsil ettiği yapıyı da değersizleştirir. Ortaya çıkan karara herkesin saygı göstermesi gerekir.”

“KAYBET KAYBET KONSORSİYUMU”

AK Parti’ye karşı içte ve dışta kurulan “Paralel İttifak”ı da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bu ‘kaybet kaybet konsorsiyumu’dur. Son vakitlerde görüyoruz ki, birçok olayda bir araya geldi bunlar. Ne oldu, yerel seçimde kaybettiler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybettiler, hep kaybettiler ve hep kaybedecekler” dedi.

TÜRKİYE’Yİ BASKI ALTINA ALMA ÇABASI

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, iç ve dıştaki şer odaklarının saldırılarının aslında hükümeti değil, Türkiye’yi hedef aldığını belirtti. “Küresel düzeyde bir siyaset mühendisliği çabasıyla karşı karşıya bulunuyoruz” diyen Akdoğan şöyle devam etti: “Uluslararası bir takım odakların ve yerli işbirlikçileri Türkiye’yi baskı altına alma çabası ile karşı karşıyayız. Yok eksen kayması, yok otoriterleşme, yok radikal örgütlere sahip çıkma gibi tutarsız iddialarla Türkiye’yi baskı altına almaya çalışıyorlar. Türkiye’nin bölgesel etkinlik kazanmasından duydukları rahatsızlığı her vesileyle ortaya koyuyorlar. Türkiye’nin ortaya koyduğu dik duruş, zalime zalim deme, katile katil deme erdemini, cesaretini göstermesi bunları rahatsız ediyor. Mısır darbecilerine, Suriye’deki zulme, katliamlara karşı çıkmamız bunları rahatsız ediyor. Bunlarınki ‘kara kampanya”dır.Batılı çevrelerin kara kampanyasının içeride birçok uzantısı var. Özellikle ‘Paralel Yapı’nın lobi faaliyetleri ile Türkiye’yi kötüleme, Türkiye’yi teröristlere yardım eden ülke olarak gösterme çabaları, Türkiye’yi yolsuzluklar içindeki bir ülke olarak gösterme çabaları lobi çalışmalarıdır.”

“BU ALGI OPERASYONLARINA PAPUÇ BIRAKMAYIZ”

Akdoğan, Yeni Akit’in dünkü sayısında yer alan “Su Uyur Paralel Uyumaz” manşetiyle ortaya konulan dış ve içerideki “paralel şer ittifakı”nın karalama kampanyalarına karşı ne gibi çalışmalar yürüttüklerine ilişkin sorumuz üzerine şunları söyledi:

“Biz bu algı operasyonlarına pabuç bırakmayız. Bu şer odaklarının yalanlarına, iftiralarına karşı yoğun ve etkili bir ‘Kamu Diplomasisi’ faaliyeti yürütüyoruz. Türkiye’nin algısını bozmak isteyenlerin yalanlarına karşı, TRT’sinden AFAD’ına kadar ne kadar milli kuruluşumuz varsa çaba gösteriyor.  Bunların karalama kampanyalarına, Türkiye’ye zarar verme çabalarına pabuç bırakmayız. Bunlar asla netice alamazlar.”

AK PARTİ’YE KARŞI İTTİFAK ÇALIŞMALARI

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, son vakitlerde gündeme gelen “Seçimler Öncesi Paralel İttifak” çalışmaları hakkında da şunları söyledi: “Ne tuzaklar kurdular, bunların hiçbiri tutmadı. Halka sirayet etmeyen hiçbir oyun tutmaz. Milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz.”

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR