Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

AK PARTİ’DE İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA EDİYOR!

Yayınlandı

-

3543654Aynalı Pazar’ın haberine göre AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü istifa kararı aldı. Habere göre Adnan Öncü istifasını bugün il Başkanına sunacak.

AK Parti’de oy kayıplarının yarattığı şok dalgalarının etkileri istifa olarak kendisini göstermeye başladı. Dün gece 00,30’da facebook üzerinden istifa ettiğini açıklayan Eceabat İlçe Başkanı Ergün Gören görevinden ilk istifa eden kişi olurken; parti içerisinden sızan bilgilere göre AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nünde istifa kararı aldığı iddia ediliyor.

Parti içerisinden alınan duyumlara göre; Adnan Öncü’nün istifa kararı almasının sebebi ise son seçimlerde Merkez ilçeden beklenen başarının bir türlü yakalanamaması olduğu belirtiliyor. AK Parti Çanakkale Merkez’de 7 Haziran’da yapılan genel seçimlerde 24.391 oy toplayabilmişti. Merkez ilçedeki başarısızlığın Adnan Öncü’ye fatura edildiği kendisinin de bu sebeple istifa kararı aldığı iddia ediliyor.

Öte yandan parti içerisinden sızan bilgilerde; Merkez İlçe Yönetiminde bulunan üyelerden bir çoğunun daha istifalarını il yönetimine sunacağı dile getiriliyor.

Gün içinde AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bir basın açıklaması yapan Öncü, “Bilindiği gibi 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Çanakkale merkezde arzu ettiğimiz sonuca, hedefe ulaşamadık. Tabii bu hedefe ulaşamamada, ‘Benim yüzümden oldu’ veya ‘Ben bu başarıyı sağlayamadım’ gibi bir düşüncem olmadı. Yaklaşık 5,5 yıldır ilçe başkanlığı yapmaktayım. Bence artık bir kan değişimi yapmanın vakti geldi. Yeni gelecek genç, daha hırslı ve heyecanlı arkadaşlara göreve bırakmanın vakti geldi. Yeni gelecek arkadaşlara yol açmak açısından böyle bir karar aldım. Bundan sonraki süreçte partimiz nerede hangi görevi verirse, bizi nerede görmek isterse ben yine hazırım. Hatırlayacak olursanız 2014 30 Mart yerel seçimleri sonrasında da istifa etmiştim. O zaman da dediler ki ‘Yönetim değişikliği yapalım, sen devam et.’ O zaman olduğu gibi şimdi de hiçbir siyasi otoritenin telkini olmaksızın görevi bırakma kararı aldım. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifa etmiyorlar, sadece ben istifa ediyorum. Genel merkezimizin takdiri olur da ileride başka bir arkadaşımızı başkan olarak atanırsa, yeni bir yönetim kurulu oluşturulursa o sürece kadar yönetimdeki arkadaşlarımız devam edecekler. Ama ben artık siyasette kan değişimi gerektiğine inanarak, bizden sonra gelecek arkadaşların önünü de açmak amacıyla istifa ettim. Kim gelirse gelsin, kim merkez ilçe başkanı olarak atanırsa atansın bir AK Partili olarak herkese elimden geldiğince yardımcı olurum. Bunun bir kırgınlık veya küskünlük veya birilerine sitemkarlık olduğu düşünülmesin” dedi.

AYNALIPAZAR

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Nesrullah Yıldız: “ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olsun!”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Yüksek Öğretim Kurumu önceki hafta yaptuğu açıklamada 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamıştı.  Gözlerin çevrildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nu hibrit eğitim konusundaki kararını verdi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Universitesi, 17 Nisan 2023 itibari ile hibrit eğitime geçileceğini açıkladı. Daha önce üniversite öğrencilerinin bu süreçte çok yıprandığını ve üniversitenin gençlerin çağrısına kulak vermesi gerektiğini belirten Deva Partisi Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Mimar Nesrullah Yıldız kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti ve “Yanlıştan dönüldü” yorumunda bulundu.

Yıldız “Hibrit eğitimin ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, sonuna kadar yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” derken gençlere de seslendi: “İnanıyoruz umutlu mutlu yarınlara. Sizlerde umutla inatla inanın, en iyi eğitimi hak eden ülkem gençleri için çalışacağımızdan emin olun.”

 

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR