Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

Bülent Turan’dan Teröre Karşı Ortak Tavır Çağrısı

Yayınlandı

-

23423453AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Suruç’ta yaşanan saldırının tüm Türkiye’yi hedef aldığını söyledi. Turan, “Sorumlu siyaset teröre karşı ortak tavır almayı gerektirir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen saldırıda 31 vatandaşımız öldü. Ağırlıklı olarak gençlerden oluşan grup Kobani’nin yeniden inşası için basın toplantısı yaptıkları esnada çok canice katledildi. Canlı bomba saldırısını kimin gerçekleştirdiği üzerine güvenlik güçlerimiz yoğun bir çalışma sarfediyor. Yüreğimizi yakan bu saldırıyı gerçekleştiren kimse bunun bulunması yitirdiğimiz canların ailelerine olan bir borcumuzdur. Sınır hattımızda sıkıntılı günler yaşıyoruz.

Yaşanan bu saldırı ile tüm Türkiye hedef alınmış, ülkemizdeki huzura, barış ortamına kastedilmiştir. Böyle bir ortamda suçlayıcı bir tavır takınmaktan ziyade sorumlu siyaset teröre karşı ortak tavır almayı gerektirir. Kimse Türkiye’yi terör örgütü Daeş’e doğrudan veya dolaylı olarak destek vermekle suçlayamaz.

Bizim Suriye meselesinde durduğumuz nokta bellidir. Sınırlarını Suriye’de terör örgütlerinin zulmünden kaçan 2 milyon komşuya açan Türkiye’yi bu ithamla suçlama en hafif ifadeyle alçaklıktır. Yitirdiğimiz canlar hepimizin yüreğini yaktı. Saldırının failleri ve ihmal varsa sorumluları bulunup adalete teslim edilecektir. Karşılaştığımız bu elim saldırının kimse siyasi istismarını yapmasın.

Millet olarak itidalli davranmamız gereken dönemden geçiyoruz. Siyasi parti liderleri, yöneticileri yaptıkları açıklamalara dikkat etmeli. Adıyaman’da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK arasında yaşanan çatışmada 1 askerimiz şehit oldu. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Bütün partilerin teröre eşit mesafede olması lazım. Bir kısmını meşru gören, bir kısmını lanetleyen bir anlayış kabul edilemez. Bizim için Daeş’in de PKK’nın da uyguladığı terördür ve kınanmalıdır” dedi.

 

İHA

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Nesrullah Yıldız: “ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olsun!”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Yüksek Öğretim Kurumu önceki hafta yaptuğu açıklamada 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamıştı.  Gözlerin çevrildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nu hibrit eğitim konusundaki kararını verdi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Universitesi, 17 Nisan 2023 itibari ile hibrit eğitime geçileceğini açıkladı. Daha önce üniversite öğrencilerinin bu süreçte çok yıprandığını ve üniversitenin gençlerin çağrısına kulak vermesi gerektiğini belirten Deva Partisi Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Mimar Nesrullah Yıldız kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti ve “Yanlıştan dönüldü” yorumunda bulundu.

Yıldız “Hibrit eğitimin ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, sonuna kadar yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” derken gençlere de seslendi: “İnanıyoruz umutlu mutlu yarınlara. Sizlerde umutla inatla inanın, en iyi eğitimi hak eden ülkem gençleri için çalışacağımızdan emin olun.”

 

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR