Bizimle İletişime Geçin

Manşet

FETÖ, ÇOMÜ’den Kazınıyor…

Yayınlandı

-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimin ardından OHAL kararnameleriyle kamu kurumlarından örgüt mensuplarının tasfiyesi devam ediyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’de FETÖ ile mücadele eden devlet üniversiteleri arasında ön plana çıkıyor. 

Edinilen bilgilere göre şu ana kadar 370 akademisyen hakkında soruşturma yürütüldü. Hakkında FETÖ şüphesiyle soruşturma açılan idari personel sayısı ise 113 oldu.
370 akademisyenden 67’si OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarıldı. ÇOMÜ Rektörlüğünün 59 ismi daha kamu görevinden çıkarmak üzere YÖK’e bildirdiği öğrenildi. Açığa alınıp soruşturması devam eden akademisyen sayısı 173, açığa alınmadan hakkında soruşturma yürütülen akademisyen sayısının ise 71 olduğu ifade ediliyor.
FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle üniversite yönetim kurulu kararıyla kamu görevinden çıkarılan 52 idari personelin haricinde 18 idari personel daha görevinden uzaklaştırılarak hakkında soruşturma yürütülüyor. Açığa alınmadan hakkında soruşturma yürütülen idari personel sayısınında 43 olduğu öğrenildi.

İTİRAZ KOMİSYONU OLUŞTURULDU!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi FETÖ ile mücadelede kapsamında 5’er kişiden oluşan iki komisyon soruşturmaları yürütüyor. Bunun yanında IELTS ve akademik atanma-yükselmeleri değerlendirmek üzere 7 kişiden oluşan başka bir komisyonda çalışmalarını devam ettiriyor. Üniversite yönetiminin mağduriyetlerin önüne geçmek için 5 kişiden oluşan itiraz komisyonu oluşturduğu, bu komisyona ise sadece kamu görevinden çıkarılanların başvuru yapabilecekleri öğrenildi.

GÖREVE İADELER OLABİLİR!

Diğer yandan açığa alınıp hakkında soruşturma yürütülen isimlerden ifadeleri alınanların FETÖ ile ilişiği tespit edilemeyenlerin komisyonların hazırladıkları ara raporlarda zaman içinde görevlerine geri iade edilebileceği de edinilen bilgiler arasında. FETÖ ile mücadele kapsamında komisyonların soruşturmaları Şubat 2017’e kadar tamamlamaları bekleniyor.

Konu ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise şunları söyledi: 

“FETÖ’nün Türkiye’nin hem iç hem de dış güvenliği anlamında, gizli yapılanması ile PKK’dan dahi daha tehlikeli bir örgüt olduğunu biliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte tüm Türkiye, bu örgütün tehlikeli boyutunu net bir şekilde gördü. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak 15 Temmuz darbe girişiminden çok önce bu yapı ile ilgisi olan birçok kişi hakkında inceleme ve soruştur hatta açığa alma işlemi yapılmaktaydı. Üniversite yönetimi olarak ve şahsen benim amacımın FETÖ ile mücadeleyi kararlı bir şekilde devam ettirmek, bu yapının unsurlarını temizlemek olduğunu daha önce de belirtmiştim. Şunu vurgulamak isterim ki üniversitemiz bu terör örgütüyle mücadelesini ilk gün ki kararlılığıyla devam ettiriyor. Sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi ve mağduriyetlerin oluşmaması içinde bütün komisyonlarımız çalışmalarını titizlikle yapıyorlar. Bütün işlemelerin gerekçeli yapıldığını vurgulamak istiyorum. Kamu görevinden çıkarmaların gerekçeli olmasını bu yapı elemanlarının geri dönmelerinin engellenmesi anlamında oldukça önemli görüyoruz. Ayrıca itiraz komisyonu da tüm başvuruları özenle inceleyecek şekilde oluşturuldu. Tüm işlemlerde adaletten sapmamaya dikkat ediyoruz. Buna büyük özen gösteriyoruz. Süreç tamamlandığında, Üniversitemiz bu ciddi ve kökleşmiş sorunu tamamen geride bırakacak, devam eden büyük projelerimize tamamen odaklanacak, gelişimi daha da hızlanacaktır.”

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ’de Güz Şenlikleri Gerçekleştirildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güz Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri”, “Çanakkale Kurumları-Öğrenci Buluşması” ve “Konserler” Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde gerçekleştirildi.

Güz Şenliklerinin açılışına; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Genel Sekreter Ayhan Monus, İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, toplulukların yaptığı etkinlikleri duyurabilmek ve yeni üyeler kazanabilmek için açılan stantları gezerek toplulukların yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler aldı ve öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu ve bu anlamda yönetim olarak öğrencileri desteklediklerini ifade etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün standında organ bağışında bulundu.

Güz Şenliklerinin ilk gününde Çanakkale’nin Yerel Müzik Grubu “Sarpedon”, ikinci günü ise “Vahit Yurdagün Band” sahne aldı ve ÇOMÜ’lü öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

54 öğrenci topluluğunun yanı sıra Çanakkale Valiliği Açık Kapı Birimi, Çanakkale Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün stant açtığı Güz Şenlikleri öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

Bilim Teknoloji

ÇOMÜ’lü Akademisyene “Üstün Başarı Ödülü”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törende; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Başaran’a Yükseköğretim Kurulu Milli Yenilik ve Üstün Başarı Ödülü verildi.

Prof. Dr. Mustafa Başaran ve araştırma ekibi tarafından geliştirilen ve 2021 yılında Patent tescili alınan Nitirifikasyon İnhibitörlü gübre, sektörde “Yavaş Salınımlı veya Akıllı Gübre” olarak bilinen ileri teknoloji gübreler sınıfına girmektedir. Prof. Dr. Başaran tarafından kurulan ve bir Tekno Girişim şirketi olan Doğatech AR-GE A.Ş. tarafından üretimi yapılan gübre; azotlu gübrelerden azotun yıkanarak veya gaz şeklinde kayıplarını azaltan özel bir teknolojiye sahiptir. Klasik gübrelerde bazı koşullarda %70 oranına kadar azot kayıpları gerçekleşmektedir. Nitrifikasyon inhibitörü ise azot kayıplarına neden olan koşulları geçici olarak ortadan kaldırarak yeraltı sularına veya atmosfere kaybolacak azotun tarımsal üretime katılmasına, verim ve kalitenin artmasına katkı sağlamaktadır. Çoğunlukla Avrupalı gübre markaların piyasaya hakim olduğu bu gübre  grubunda YÖK Üstün Başarı Ödülüne layık görülen bu buluş, bütünüyle milli bir teknoloji olup yabancı teknolojiler ile rekabet ederek ve ithalatın önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ÇOMÜ’deydi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu‘nun katılımıyla “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus,  İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Sadi Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, Çanakkale protokolü, STK Temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Program; ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Öğr. Gör. Sedat Çılgın, yüksek lisans öğrencileri  Ceyhun Demir ve Derya Şentürk tarafından icra edilen Türk Halk Müziği dinletisi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, “Dünya çok önemli bir çağ yaşıyor. Günümüzde artık öyle bir noktaya gelindi ki saniyeler içerisinde büyük değişiklikler oluyor. Teknolojiyi iyi kullanan dünyaya da hakim oluyor. Bu çağa ayak uyduran ülkemiz de ulaşımdan, iletişime, sanayiye kadar yapılan çalışmalar ile artık söz sahibi. Türkiye sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü dedelerimizin rüyasıydı. Teknolojik gelişmelerde, asla sınır taşımayan hayaller kurmalıyız. Gelecekte ne hayal edersek bunlar gerçekleşecek. Hocalarımıza her zaman söylüyorum, gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben bu imanla, azimle, kararlılıkla hocalarımızın bu bilgileri, öğrencilerimize aktarmasını istiyorum. Bugün dünden, yarın bugünden iyi olacak” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansına geçildi. Gelişmenin, kalkınmanın olmazsa olmazının ulaşım olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak insan, veri ve yük taşıdıklarını, taşıdıkları bu 3 unsuru güvenli, kolay ve hızlı yapmak için projeler ürettiklerini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünyaya örnek projelerden olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2023 metre orta açıklığı, deniz üzerinde 318 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük köprüsünü Çanakkale’ye inşa ederek önemli bir lojistik koridoru, yani saatlerce süren bir feribot yolculuğunu sadece altı dakikaya düşürdük. Bunu yıllar boyu anlatacağız. Bu bir matematiktir aslında. Hem bu köprünün içerisinde bir matematik formülleri var. Bunun finansal olarak da bir matematik formülü var. Çünkü burada bir yapım maliyeti var. Bu yapım maliyetini siz devlet bütçesini de yapsanız da kısa zamanda ödemeniz gerekiyor ama devlet bütçesinden bunu yapma imkanınız yok. Uzun yıllara yayılan bir finansal modelle bu projeyi yaptık ve 4 yıl gibi böyle ileri teknoloji gerektiren bir projeyi bitirip ülkemize kazandırdık. Ülkemizin coğrafi konumunun avantajlarını mutlaka fırsata çevirmemiz gerekmektedir. Avantajların etkilerini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Planlamalarımızı bunun üzerine kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Konferans, hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu. Programın ardından ÇOMÜ Rektörlük Binası önünde fidan dikimi yapıldı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından ÇOMÜ Şeref Defteri imzalandı.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR