Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

İkinci üniversiteye ilgi

Yayınlandı

-

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, tekrar okumak isteyen, işine destek olmasının yanı sıra işini değiştirmeyi düşünen 28 bin 957 kişinin ikinci üniversite okumak için AÜ’ye kayıt yaptırdığını söyledi.

Prof. Dr. Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÜ uzaktan öğretim öğrenci sayısının 1 milyon 365 bine çıktığını belirtti.

İkinci üniversite olarak AÜ’ye yoğun talep geldiğini ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, “Tekrar okumak isteyen, işine destek olmasının yanı sıra işini değiştirmeyi düşüne 28 bin 957 kişi ikinci üniversite okumak için AÜ’ye kayıt yaptırdı. Bunlar, bugünkü Türk yüksek eğitim programında, birkaç üniversitenin sayısı kadardır” dedi.

AÜ’de yeni açılan programların yoğun ilgi gördüğünü belirten Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu:

“Gelişen dünyada yeni meslekler de oluşuyor. Bunlara yanıt vermemiz gerektiği inancıyla ön lisans ve 2 yıllık İnsan Kaynakları, Emlak ve Emlak Yönetimi, Özel Güvenlik ve Koruma, Marka İletişimi gibi programları bu sene başlattık. Bu programlar, mezun olunduğunda doğrudan iş imkanı sağlayan, farkındalık yaratan programlar.”

ON5YİRMİ5

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR