Bizimle İletişime Geçin

Manşet

Facebook İstasyon Çanakkale Teknopark’ta

Yayınlandı

-

Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ICC, Habitat Derneği, Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğiyle kurulacak olan Facebook İstasyon Çanakkale Bölgesel Topluluk Merkezi Protokolü imzalandı.

Çanakkale’de gerçekleşen protokol imza töreniyle, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin (Habitat) ilkini İstanbul’da faaliyete geçirdikleri “Facebook İstasyon” Bölgesel Topluluk Merkezlerinden birinin Çanakkale’de açılması için hazırlıklara başlandı.

İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Van, Trabzon, Bursa, Ankara ve İzmir’de protokolleri imzalanan ve Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen topluluk merkezlerinin sonuncusu olan Çanakkale İstasyon, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirmeye ve ülke ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Çanakkale Teknopark’ta gerçekleştirilen protokol imza törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Erkan Bil, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, bölgedeki bazı oda ve borsa başkanları ile toplantıya online olarak TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departmanı Başkanı Çağatay Pekyörür katıldı.

Protokol töreninin moderatörlüğünü yürüten Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Erkan Bil, milli şuurun başkenti Çanakkale’de 5 yıl önce 2023-2053-2071 vizyonları ile yerli ve milli teknoloji üretmek için yola çıktıklarını, bugün ise bölgenin ve Türkiye’nin dijital inovasyon merkezi olma hedefi doğrultusunda hızla ilerlediklerini söyledi ve şunları ekledi:  “Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Çanakkale Dijital İçerik Geliştirme Merkezi projesi EnterHall’un temelini atacağız ve hızlıca tamamlayıp açılışını yapacağız. Böylece Türkiye’nin oyun, animasyon ve çizgi film gibi tüm dijital içerik ekosistemini Çanakkale Teknopark’ta bir araya getirip Çanakkale’den dünyaya dijital içerik ihraç edeceğiz. Bu bağlamda Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’nin Çanakkale Teknopark’ta kurulmasıyla girişimcilerimize sağlayacağımız hizmetlerin kalitesini artırarak, girişimcilerimizin uluslararasılaşma süreçlerinde daha hızlı yolmalarına destek olacağız.

Dr. Erkan Bil’in konuşmasının ardından sözü alan TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay bölgesel kalkınmada çok büyük bir rol oynayacak olan Çanakkale Teknopark’ta bu denli önemli bir projenin hayata geçmesi bölgemizde girişimcilik ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak dedi.

“Facebook İstasyon“ projesi kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde uydu topluluk merkezleri açma konusundaki heyecanını dile getiren Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departmanı Başkanı Çağatay Pekyörür ise şöyle konuştu: “Facebook olarak, çok uzun zamandır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, ülkemizdeki insanlara, topluluklara ve KOBİ’lere ihtiyaç duydukları dijital becerileri sunarak başarılı olmalarına yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu yolda attığımız en önemli adımlardan biriydi. Ancak, girişimlerimizin sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacağı sözünü verdik. Çanakkale de dahil olmak üzere farklı şehirlerde açtığımız uydu merkezlerimiz ile bu sözümüzü tutuyoruz. İlerleyen dönemlerde bu uydu merkezlerle Türkiye’deki işletmelere, topluluklara ve bireylere destek olmaya devam edeceğiz. Tüm topluluk merkezlerimizde bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmeleri adına Sınırları Aşan KOBİ’ler, She Means Business, Facebook ile Öne Çıkın, Kontrol Bende ve Facebook Sivil Toplum Programı gibi online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Bir iyi niyet sözleşmesi olarak gördüğümüz bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz. Eğitim, Ortak Çalışma Alanı ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler, yerelde üniversite, öğrenci, özel sektör, yerel yönetimler ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır ” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) koordinasyonunda yürütülecek olan Çanakkale İstasyon’un, Çanakkale girişimcilik ekosisteminin İstanbul, Ankara, Bursa ve yurtdışındaki girişimcilik ekosistemleri ile bağlantılarını güçlendireceğini dile getiren ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen,  “Üniversitemiz ve Çanakkale Teknoparkın desteği ile Çanakkale İstasyon yeni fikirleri olan, Çanakkalemize değer katmak için emek, düşünce ve vakit harcayan tüm girişimcilere ev sahipliği yapacak ve destek olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat; “Göreve geldiğimiz günden beri şehrimizin ve üniversitemizin Ar-Ge ve İnovasyon altyapısının geliştirilmesi için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Üniversitemizde akademik kalitenin yükseltilmesi için her türlü imkanı seferber ettiğimiz gibi aynı zamanda girişimcilik ve ticarileşme aşamasında da Çanakkale Teknopark olarak hızla büyüyoruz. Geçtiğimiz yıl patent başvurularında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ikinci sıraya yükseldik.  Bugün 135.000 m2 alanda tüm altyapısı tamamlanmış, teknolojik ve sosyal imkanlarıyla bölgenin çekim merkezi haline gelmiş bir Teknopark olarak neredeyse % 100 dolulukla hizmet veriyoruz. Kısa süre içerisinde bölgemizin ilk prototip geliştirme merkezi ve dijital inovasyon merkezimizin temelini atacağız” dedi.  

Çanakkalemiz ülkemizin vizyon projeleriyle anılan bir şehir haline geldi. Başta 1915 Çanakkale Köprüsü olmak üzere Ezine Gıda İhtisas OSB gibi, Çanakkale Teknopark gibi büyük projeler hızla devam ediyor diyen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş sözlerine şöyle devam etti: “Teknoparkımız hızla gelişerek şehrimizin ve bölgemizin Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi haline geldi. Bugün protokolünü imzaladığımız Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi kurulmasına yönelik proje de bölgemizin Ar-Ge ve İnovasyon ekosisteminin uluslararasılaşması bağlamında çok önemli bir girişim. Tarımdan turizme bir çok alanda marka şehir haline gelen Çanakkalemiz bugünden itibaren Dijital Ekosistemin Marka Şehri haline gelecek.”

Çanakkale İstasyon, farklı sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, aynı zamanda şehirdeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olmayı hedefliyor.

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ’de Güz Şenlikleri Gerçekleştirildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güz Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri”, “Çanakkale Kurumları-Öğrenci Buluşması” ve “Konserler” Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde gerçekleştirildi.

Güz Şenliklerinin açılışına; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Genel Sekreter Ayhan Monus, İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, toplulukların yaptığı etkinlikleri duyurabilmek ve yeni üyeler kazanabilmek için açılan stantları gezerek toplulukların yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler aldı ve öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu ve bu anlamda yönetim olarak öğrencileri desteklediklerini ifade etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün standında organ bağışında bulundu.

Güz Şenliklerinin ilk gününde Çanakkale’nin Yerel Müzik Grubu “Sarpedon”, ikinci günü ise “Vahit Yurdagün Band” sahne aldı ve ÇOMÜ’lü öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

54 öğrenci topluluğunun yanı sıra Çanakkale Valiliği Açık Kapı Birimi, Çanakkale Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün stant açtığı Güz Şenlikleri öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

Bilim Teknoloji

ÇOMÜ’lü Akademisyene “Üstün Başarı Ödülü”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törende; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Başaran’a Yükseköğretim Kurulu Milli Yenilik ve Üstün Başarı Ödülü verildi.

Prof. Dr. Mustafa Başaran ve araştırma ekibi tarafından geliştirilen ve 2021 yılında Patent tescili alınan Nitirifikasyon İnhibitörlü gübre, sektörde “Yavaş Salınımlı veya Akıllı Gübre” olarak bilinen ileri teknoloji gübreler sınıfına girmektedir. Prof. Dr. Başaran tarafından kurulan ve bir Tekno Girişim şirketi olan Doğatech AR-GE A.Ş. tarafından üretimi yapılan gübre; azotlu gübrelerden azotun yıkanarak veya gaz şeklinde kayıplarını azaltan özel bir teknolojiye sahiptir. Klasik gübrelerde bazı koşullarda %70 oranına kadar azot kayıpları gerçekleşmektedir. Nitrifikasyon inhibitörü ise azot kayıplarına neden olan koşulları geçici olarak ortadan kaldırarak yeraltı sularına veya atmosfere kaybolacak azotun tarımsal üretime katılmasına, verim ve kalitenin artmasına katkı sağlamaktadır. Çoğunlukla Avrupalı gübre markaların piyasaya hakim olduğu bu gübre  grubunda YÖK Üstün Başarı Ödülüne layık görülen bu buluş, bütünüyle milli bir teknoloji olup yabancı teknolojiler ile rekabet ederek ve ithalatın önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ÇOMÜ’deydi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu‘nun katılımıyla “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus,  İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Sadi Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, Çanakkale protokolü, STK Temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Program; ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Öğr. Gör. Sedat Çılgın, yüksek lisans öğrencileri  Ceyhun Demir ve Derya Şentürk tarafından icra edilen Türk Halk Müziği dinletisi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, “Dünya çok önemli bir çağ yaşıyor. Günümüzde artık öyle bir noktaya gelindi ki saniyeler içerisinde büyük değişiklikler oluyor. Teknolojiyi iyi kullanan dünyaya da hakim oluyor. Bu çağa ayak uyduran ülkemiz de ulaşımdan, iletişime, sanayiye kadar yapılan çalışmalar ile artık söz sahibi. Türkiye sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü dedelerimizin rüyasıydı. Teknolojik gelişmelerde, asla sınır taşımayan hayaller kurmalıyız. Gelecekte ne hayal edersek bunlar gerçekleşecek. Hocalarımıza her zaman söylüyorum, gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben bu imanla, azimle, kararlılıkla hocalarımızın bu bilgileri, öğrencilerimize aktarmasını istiyorum. Bugün dünden, yarın bugünden iyi olacak” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansına geçildi. Gelişmenin, kalkınmanın olmazsa olmazının ulaşım olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak insan, veri ve yük taşıdıklarını, taşıdıkları bu 3 unsuru güvenli, kolay ve hızlı yapmak için projeler ürettiklerini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünyaya örnek projelerden olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2023 metre orta açıklığı, deniz üzerinde 318 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük köprüsünü Çanakkale’ye inşa ederek önemli bir lojistik koridoru, yani saatlerce süren bir feribot yolculuğunu sadece altı dakikaya düşürdük. Bunu yıllar boyu anlatacağız. Bu bir matematiktir aslında. Hem bu köprünün içerisinde bir matematik formülleri var. Bunun finansal olarak da bir matematik formülü var. Çünkü burada bir yapım maliyeti var. Bu yapım maliyetini siz devlet bütçesini de yapsanız da kısa zamanda ödemeniz gerekiyor ama devlet bütçesinden bunu yapma imkanınız yok. Uzun yıllara yayılan bir finansal modelle bu projeyi yaptık ve 4 yıl gibi böyle ileri teknoloji gerektiren bir projeyi bitirip ülkemize kazandırdık. Ülkemizin coğrafi konumunun avantajlarını mutlaka fırsata çevirmemiz gerekmektedir. Avantajların etkilerini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Planlamalarımızı bunun üzerine kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Konferans, hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu. Programın ardından ÇOMÜ Rektörlük Binası önünde fidan dikimi yapıldı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından ÇOMÜ Şeref Defteri imzalandı.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR