Connect with us

Genel

Uzaktan Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ?

Published

on

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Soru 1 : ÜBYS https://ubys.comu.edu.tr Parolamı unuttum ne yapmayalım ?

Cevap : ÇOMÜ Tek Hesap servisi üzerinden (https://hesap.comu.edu.tr) parolanızı yenileyebilirsiniz. Not: Kullanıcı Adınız TC. Kimlik numaranızdır. Yurt dışında sms alamayan öğrencilerimiz bidb@comu.edu.tr adresine  kimlik fotoğrafları ile  e-posta gönderirler ise yardımcı olmaya çalışırız.

Soru 2 :  Canlı derslere katılamam için gereken Microsoft Teams Ekip kodu nedir ? Nereden bulurum ? 

Cevap : Teams ekip kodu canlı derslere katılamanızı sağlayan Öğretim elemanı tarafından oluşturulan koddur. Öğretim elemanları her ders için ayrı ekip kodları oluşturarak, ÜBYS üzerinden kurumsal mail adresinize (öğrencinuaranız@ogr.comu.edu.tr) e-posta olarak atabilir veya ÜBYS üzerinden mesaj olarak gönderebilir.  Ayrca ekip kodlarını, ÜBYS – Uzaktan Öğretim modülü üzerinden 1.Hafta ders içeriğine açıklama olarak ekleyebilirler. 

Soru 3: Üniversite e-posta adresim nedir ? E-Posta Gelen kutusuna nasıl bakarım ?

Cevap : E-posta adresiniz öğrenci-numaranız@ogr.comu.edu.tr olarak tanımlanmıştır. E-Postanıza https://ogr.comu.edu.tr adresinden ulaşıp gelen kutunuzu kontrol edebilirsiniz.  Parolanız ÜBYS parolanızdır.

Soru 4: Üniversite e-posta kullanıcı adım ve parolam nedir ? 

Cevap : Üniversite e-posta adresini öğrenci-numaranız@ogr.comu.edu.tr olarak tanımlıdır. Parolanız ÇOMÜ Tek Hesap parolasıdır. Parolanızı unuttuysanız https://hesap.comu.edu.tr adresinden yenileyebilirsiniz. Not: E-posta kullanıcı adınız sadece öğrenci numaranızdır. Giriş yaparken @ogr.comu.edu.tr yazmanıza gerek yoktur. 

Soru 5: Microsoft Teams nasıl kayıt olurum ? 

Cevap : https://www.microsoft.com/tr-tr/education/products/office/default.aspx bu bağlantıdan kayıt olabilirsiniz. Unutmayın e-posta adresiniz öğrenci-numaran@ogr.comu.edu.tr olarak tanımlanmıştır. Adresi yanlış yazarsanız kayıt olamazsınız. 

 Not : Videomuzu izleyerek tüm adımları öğrenebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=lkwsKUdnGps

Soru 6 : İki farklı bölümde okuyorum iki öğrenci numaram var. İkisiyle de Microsoft Office 365 programına kayıt olmam gerekir mi ? 

Cevap : Biri ile kayıt olmanız yeterlidir. Tüm derslere o hesap ile ulaşabilirsiniz. Önemli olan Öğretim Elemanın size göndereceği ekip kodu ile derse katılmanız.

Soru 7: Senkron (eş zamanı uygulama) canlı süresince kamera ve mikrofonlarımız aktif olacak mı ?

Cevap : Canlı dersleri (Toplantı) Öğretim Elemanı başlatmakta ve ders süresince kameranızı dersin hocası yönlendirmediği sürece aktif etmeyiniz. Gerekmediği müddetçe kamera ve mikrofonunuz kapalı tutulmalıdır. Dersin hocası istediği takdirde kamera ve mikrofonları toplu ya da bireysel olarak kapatma yetkisine de sahiptir. 

Soru 8: Senkron (eş zamanı uygulama) canlı derse katılamadım sonra izleyebilecek miyim ?

Cevap : Canlı dersleri Öğretim Elemanı tarafından bitirildikten 2 saat sonra ders ekranında kaydı bulunacaktır. Dersi sonradan izleyebilirsiniz.

Soru 9: Asenkron (eş zamanlı olmayan) uygulama  nasıl kullanacak ?

Cevap : https://ubys.comu.edu.tr adresin öğrenci bilgi ekranı menüsünden aldığınız dersler üzerine tıklanarak ders detayları sayfasından haftalık ders içeriğini ve ödevlerinizi görebilirsiniz. 

Soru 10: ÜBYS Sistemi üzerinden ders materyallerini indiremiyorum ne yapmam gerek ? 

Cevap : Ders materyali yüklenmiş ama öğrenci ile paylaşılmamış olabilir, bu konuda öncelikle arkadaşların ile iletişime geçmek olacaktır. Eğer arkadaşlarında yüklenen ders materyalini indirememişse Öğretim Elamanı (Hocanız) ile iletişim kurmanız gerekmekte. ÜBYS üzerinden ders veren Öğretim Elemanına mesaj gönderebilirsiniz. Eğer arkadaşların materyali indirmiş ama sen indiremiyorsan bilgisayarında veya akıllı telefonun yüklenen materyali desteklemiyor olabilir.

Soru 11: ÜBYS Sistemi üzerinden ders materyalleri yüklenmemiş ne yapmam gerek ? 

Cevap : Ders materyalleri hocalarımız tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Dersi veren Öğretim elemanına ÜBYS üzerinden mesaj göndererek ne zaman yükleneceğini hakkında bilgi alabilirsiniz.

Soru 12: ÇOMÜ Tek Hesap sisteminde parola alırken LDAP kaydı bulunamadı hatası alıyorum ne yapmam lazım ? 

Cevap : Bu durumda yapabileceğiniz bir şey yok bidb@comu.edu.tr adresine öğrenci numaranız cep telefonunuz ve TC. Kimlik numaranız ile LDAP kaydı hatası alıyorum demeniz yeterli.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 

E-posta Adresimiz : bidb@comu.edu.tr 

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz. https://twitter.com/comu_bidb

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

ÇOMÜ’de İlk Kayıt Töreni Yapıldı

Published

on

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının ilk kaydı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Nurullah Bolat, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ’lü akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, YKS’de Türkiye 2600’üncüsü olan ve ÇOMÜ Tıp Fakültesini tercih eden Muhammet Ali Yılmaz’ın kaydını yaptı.

Vali Aktaş törende yaptığı konuşmada;

“Aşı uygulama çalışmaları hızla devam ediyor, öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımız aşı oldu, olmayanların da süratle aşılarını tamamlaması gerekiyor. Yaşadığımız Covid-19 süreciyle birlikte sağlığımızın ve sağlık çalışmalarının da kıymetini daha iyi idrak ettik. Dilerim ki; bugün Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz ileride hastalıklara şifa bulan bilim insanları olurlar” diyerek öğrencileri tebrik etti.

Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan Muhammet Ali Yılmaz ise bu yıl üniversite sınavına girdiğini belirterek, “Türkiye 2600’üncüsü olduğum sınav neticesinde Çanakkale’de kalmak istedim ve ÇOMÜ Tıp Fakültesini tercih ettim. Bugün gerçekleştirilen törenle kayıt yaptırdım, mutluyum. Umarım benimle beraber bütün kayıt yapan arkadaşlarım 6 yıl sonra mezun olduğumuzda yine aynı mutluluğu yaşayabiliriz. İleride bir gün doktor olduğumuzda da umarım güzel günler bizi bekler.” dedi.

Vali Aktaş’ın ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Barkın Ekin Arslan’ın, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise Zeliha Tunç’un kayıtlarını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan, kaydını yaptığı  öğrencilere bireysel burs vereceğini belirterek, öğrencilerin belediye başkanlığına gelerek işlemlerini tamamlayabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Sedat Murat törende yaptığı konuşmada:

“Öğrencilerimizi çok özledik bu yıl yüz yüze kaydımızı Tıp Fakültesiyle gerçekleştirdik ve yakında öğrencilerimizi karşılayacağımız için çok mutluyuz. Uzun bir çalışma maratonunun ardından üniversitemizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” Diyerek kaydı gerçekleştirilen öğrencilere günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Continue Reading

BİRİM HABERLERİ

GSF Dekanlık Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Published

on

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlık Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi.

ÇOMÜ GSF Dekan V. Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, görevi Prof. Dr. Dinçay Köksal’dan teslim aldı.

Törende, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden,  Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Genel Sekreter Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve fakülte idari ve akademik personeli yer aldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, dekanlık görevini yerine getiren Prof. Dr. Dinçay Köksal’a teşekkür ederken, görevi devralan Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya’ya başarılar diledi.

Continue Reading

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ Yükseköğretim İçin Erasmus Beyannamesi Belgesini Aldı

Published

on

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yükseköğretim kurumlarının Erasmus programına katılması ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen projelere dahil olması için gerekli olan Erasmus Charter for Higher Education (ECHE), Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi belgesini aldı.

Avrupa Komisyonu tarafından ÇOMÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne iletilen ve 2021-2027 Program Dönemi için geçerli olan belge, Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Pekar ve Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlıoğlu’nun katılımıyla ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafından Rektörlük Makamında imzalandı.

ECHE Belgesinin edinilmesi ile birlikte ÇOMÜ, 2027 yılına kadar sürecek yeni program döneminde de Erasmus kapsamındaki projelere dahil olabilecek. Öğrenci ve personel değişim projesi kapsamında akademik birimlerin bölümler arası değişim anlaşmalarının ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen tüm işbirliği projelerinde akademisyenlerin kabul edilen projelerinin artması hedefiyle yapılan çalışmalar 2021-2027 program döneminde de Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde sürdürülecek.

Continue Reading

ÇOK OKUNANLAR

Copyright © 2021 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Haber Sitesi