Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Törenlerle Kutlandı

Yayınlandı

-

f0556353-ce1d-4d46-9dd8-7b34e2ebf677_davutoglu-selam-olsun-olume-giden-kahramanlara_6Cumhuriyet Meydanı’nda saat 08.30’da başlayan törende, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekili, asker, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrenciler, hazır bulundu. İlk olarak anıta hükümet adına, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çelenk bıraktı. Ardından da, Vali Ahmet Çınar, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan de çelenk koydu. Bu arada, şehitleri selamlamak adına TCG Fatih Fırkateyni’nden de 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Boğaz Komutanlığı Bandosunun çaldığı İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Resmi çelenk koyma töreninin sona ermesinin ardından kentteki çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları da, kendi çelenklerini Atatürk Anıtı’nı bıraktı. Farklı bir coşkuyla kutlanan törenlerde katılımın, geçen yıllara göre daha fazla olduğu da gözlemlendi. Bunun yanı sıra, polisin de, olası protestolar ve olumsuzluklara karşı aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

BAŞKAN GÖKHAN SÖZ VERDİ
Ülgür Gökhan, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gökhan, “Aziz şehitlerimiz size söz; barışın kenti Çanakkale’de, ülkemizde ve dünyada barışı yücelteceğiz, kardeş olacağız. Çünkü Çanakkale Savaşı, kardeşlerle düşmanların savaşıdır. Çünkü kardeşliğe yapılan bir hücum, tek kelimeyle ihanet katarına eklenmektir. Türk ve Kürt çatışırsa ne Türk kalır, ne Kürt. Alevi ile Sünni ayrışırsa ne Alevi kalır, ne Sünni. Oysa Türk ve Kürt, Alevi ve Sünni birleşirse ne zalim kalır ne de zulüm. Onun için barışın kenti Çanakkale’den, savaşın 100. yıldönümünden haykırıyorum; Meriç kıyısındaki minicik bir kum tanesinden, Ağrı Dağı’nın yamacındaki yabani bir ota kadar, her yere barış istiyoruz. Sinop’ta şu anda sahile vuran bir dalganın köpüğünden, Hatay’ın Kızılçat köyünde açan çiçeğe her şeyde barış istiyoruz. İstiyoruz ki etrafımızdaki çember daralmasın. Barış ve özgürlük nefes alsın.” diye konuştu.

Barışın kenti Çanakkale’nin belediye başkanı olarak inatla ama umutla barışın hakim olduğu bir dünya hayalini sürdüreceğini kaydeden Gökhan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biliyorum ki şehitlerimizin mezarlarındaki her bir kitabeyi öpen Çanakkale rüzgarı, koparılmış güller gibi solan kahramanlardan her yere barış taşıyacak. Biliyorum ki 100 yıl önce kavuşma hayallerinin eriyip kül olduğu bu yerlerden, barış adıyla bir kıvılcım yanıp, çoban ateşiyle dağları dolaşacaktır. Bunun için biz de siz şehitlerimiz gibi ekmeğimizden tasarruf edeceğiz ama özgürlüğümüzden asla. Candan olacağız, yargan olacağız ama özgürlük ve barış kokan bir dünyadan asla. Biz de sizler gibi düşmanımızda kucağımızda taşıyacağız ama sırtımızda asla. Son nefesimizi tüketeceğiz ama onurlu mirasınızı asla. Bedenimizi çiğnetiriz ama özgürlük ve barış yeminimizi asla. Ey aziz şehitlerimiz, siz toprağın altındakiler biz üstündekilere ilham olsun. Bükülmez bileklerinize, korku bilmez yüreklerinize selam olsun. Özgürlük için toprağa düşüp, toprak olan siz şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

DAVUTOĞLU: FIRSAT VERİLMEYECEK
Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 18 Mart Stadı’nda düzenlenen törende, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “altın madalyayı” Türk bayrağına taktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajları okundu. Törene, Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, siyasi parti ve bazı ülkelerin temsilcileri de katıldı.
Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, “Şehitlerimizin hatırasına ayrımcılık, bölücülük sokmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir” dedi. Davutoğlu, birlik ve kardeşlik vurgusu yaparak “Her birimizin hatıralarında Çanakkale’nin unutulmaz izleri vardır. Aziz şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Bıraktıkları miras, bıraktıkları birlik ve kardeşlik mirası ebediyen taşınacaktır. Bugün Diyarbakır’da da , İzmir’de de Hakkari’de de, Edirne’de de, Rize’de de, Muğla’da da o aziz şehitlerin torunları omuz omuza geleceğe yürüyorlar, yürüyecekler. Onların mirasına, onların hatırasına ayrımcılık, bölücülük sokmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir. Türk, Kürt, Alevi, Sünni kim olursa olsun Çanakkale Savaşı’nda omuz omuza savaşanların torunları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit vatandaşları olarak geleceğe birlikte omuz omuza yürüyecekler” diye konuştu.
canakkaleninrehberi

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Nesrullah Yıldız: “ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olsun!”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Yüksek Öğretim Kurumu önceki hafta yaptuğu açıklamada 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamıştı.  Gözlerin çevrildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nu hibrit eğitim konusundaki kararını verdi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Universitesi, 17 Nisan 2023 itibari ile hibrit eğitime geçileceğini açıkladı. Daha önce üniversite öğrencilerinin bu süreçte çok yıprandığını ve üniversitenin gençlerin çağrısına kulak vermesi gerektiğini belirten Deva Partisi Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Mimar Nesrullah Yıldız kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti ve “Yanlıştan dönüldü” yorumunda bulundu.

Yıldız “Hibrit eğitimin ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, sonuna kadar yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” derken gençlere de seslendi: “İnanıyoruz umutlu mutlu yarınlara. Sizlerde umutla inatla inanın, en iyi eğitimi hak eden ülkem gençleri için çalışacağımızdan emin olun.”

 

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR