Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

İşte 2014-2015 yurt ücretleri

Yayınlandı

-

İşte 2014-2015 yurt ücretleriAylık 3 bin 875 TL olan Bilgi’nin rezidansında 10 ay kalmak, işletmeden; Bilkent’te tek başına yurtta yaşamanın bedeli ise mimarlık ve hukuk okumaktan bile daha yüksek.

Üniversite tercihlerinde bugün son gün. Ancak üniversitelerin yurt bedelleri öğrenim ücretleriyle yarışıyor.  Gençlerin üniversite tercihi yaparken unutmaması gereken bir nokta da konaklama olmalı.

Tercihlerinizi “rezidans ve tek kişilik odaların” da yer aldığı üniversite yurtlarından yana kullanırsanız karşınıza öğrenim ücretlerini bile aşan fiyatlar çıkabilir.

Habertürk’ün haberine göre bazı üniversitelerde 2014-2015 yılı yurt ücretleri şöyle…

İstanbul Bilgi: Koğuş tipi yurtlarda kişi sayısına göre aylık 600-2 bin TL arasında.

Bilkent: Tek kişilik süit oda 27 bin 900 TL, 4 kişilik oda 2 bin 750 TL.

Sabancı: 2 kişilik oda 7 bin 350 TL.

Orhangazi: Tek kişilik oda 8 bin 500 TL, 2 kişilik oda 6 bin 500 TL.

Özyeğin: 11 bin 700 TL ile 7 bin 290 TL arasında.

Boğaziçi: Superdorm’da yıllık 9 bin TL ile 14 bin 940 TL arasında. Diğer yurtlarda aylık 171 TL ile 462 TL.

İTÜ: Aylık 1050 TL’den 250 TL’ye 10 aylık 10 bin 500 TL ila 2 bin 500 TL.

Ankara: Tek kişilik oda aylık 370 TL, 10 aylık 3 bin 700 TL.

ODTÜ: Tek kişilik odanın aylık bedeli 372-1470 TL arasında. Tek kişilik oda en yüksek 14 bin 700 TL. 2, 3 ve 4 kişilik odalarda ise aylık ücret 171 TL ile 1200 TL arasında.

İzmir Ekonomi: 10 bin 850 TL.

Koç: Tek kişilik odanın yıllık bedeli 14 bin 700 TL. Kampüse yakınlık, kişi sayısı, odanın ranzalı ve banyolu olup olmamasına göre fiyatlar aylık 975 TL’ye kadar düşebiliyor.

İstanbul Kültür: Burs oranına göre 2 kişilik oda 4 bin 900 TL ile 9 bin 800 TL arasında, 4 kişilik oda 3 bin 700 TL ile 7 bin 500 TL.

Yaşar: Tek kişilik oda yıllık ücreti 11 bin 825 TL.

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR