Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

Kimler ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilir?

Yayınlandı

-

Kimler ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilir?Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını tamamen kapatamadığı için açık kontenjanları doldurmak için ücretli öğretmen alıyor. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yetkisinde yapılan ücretli öğretmen alımları ile açık kontenjanlar dolduruluyor. Açık kontenjanlar daha çok köy okullarında olduğundan dolayı görevlendirmeler daha çok köy okullarına oluyor.

Ücretli öğretmenler girdikleri saat başına ücret alırlar. Resmi ve diğer tatillerde vs mesai ücreti alamazlar. Ücretli öğretmenler  bir haftada en fazla 30 saat ek ders ücreti alabilirler. Daha fazla derse giren ücretli öğretmenler 30 saat üzerindeki dersler için ücret kesinlikle alamazlar.

Gerekli belgeler:

Diploma (lisans,doktora,yüksek lisans)fotokopisi

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Ücretli öğretmen alınırken hangi özelliklere dikkat edilir?

Öncelikle okuldaki açık dikkate alınır. Norm kadroya bakılarak ücretli öğretmenin görevlendirilip görevlendirilmemesine karar verilir. İhtiyaç olan branştan başvuru varsa öncelikle olarak o kişi görevlendirilir. Mesela;  A okulunda matematik öğretmeni açığı var. Başvuruda bulunanlar arasında matematik öğretmeni varsa o görevlendirilir. Matematik öğretmeni yoksa eğer fen bilgisi ya da diğer sayısal bölüm mezunları görevlendirilir. Eğer bir okul için birden fazla uygun aday var ise kpss puan üstünlüğüne göre görevlendirme yapılır.

Ön lisans mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi?

Normal koşullarda yapamazlar. Fakat ülkemizin bazı bölgelerinde öğretmen açığını kapatmak pek mümkün olmuyor. Lisans mezunu ücretli öğretmenlerle kapatılamayan açık kontenjanlar  ön lisans mezunları ile kapatılabiliyor. Öncelik sırasına göre yazarsak;  eğitim fakültesi – diğer lisans mezunları – ön lisans mezunları…

2013-2014 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları ne zaman yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuruları genel olarak eylül-ekim gibi ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin inisiyatifi ile başlar. Norm kadrolar ancak il içi,il dışı, ilk atama, özür tayinlerinden sonra ancak belli olabildiği için ücretli öğretmenlik başvurularının daha önceden yapılması mümkün değildir.

Eğitimajansı.com

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorumlar

9 Yorum

  1. su

    28 Haziran 2014 at 11:32

    2 yıllık çocuk gelişimi mezunuyum sözleşmeli olarak çalışabilir miyim?,

  2. AYŞE

    24 Temmuz 2014 at 00:55

    ön lisans kimya mezunuyum ücretli öğretmenlik yapma şansım varmıdır?

    • Anonim

      27 Ağustos 2014 at 23:31

      Ayşe hanım milli eğitim müdürlük sitelerine bakın ilan varsa başvur yapabilirsiniz

  3. sena

    09 Eylül 2014 at 12:32

    fen edebiyat fakültesi edebiyat bölümünde okuyorum. iki dersten bi yılım uzadı. acaba son senem de ücretli öğretmenlik yapabilirmiyim?

  4. EKREM

    29 Ekim 2014 at 10:24

    arkeoloji mezunuyum ücretli öğretmenliğe başvuru yapabilir miyim?

    • Anonim

      15 Ocak 2018 at 16:40

      Evet en çok arkeoloji mezunu alıyorlar

  5. Fecri

    09 Aralık 2014 at 20:29

    Çevre mühendisliği bitiriom öcretli öğretmenliğe baş vurabilirmiyim acaba

  6. gülbahar

    25 Ocak 2015 at 12:12

    fen edebiyat bölümü üçünçü sınıf öğrencisiyim üçretli öğretmenlik yapabilirmiyim?şimdiden formasyon almama gerek varmı?

  7. Asuman gurhancan

    31 Aralık 2016 at 19:01

    İşletme mezunuyum ücretli öğretmenlik yapabilirmiyim

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR