Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

Sözde sertifikalı organizasyonlar… Öğrenciler soygunun farkında!

Yayınlandı

-

cvdsvÖnceki gün yayınladığımız “ÇOMÜ’lü Dikkat! “Profesyonel Sertifika Veriyoruz” Deyip Büyük Vurgun Yapılıyor” başlıklı haber sonrası mail kutumuza ilgili konudan dert yanan bir çok mail düştü. 

Haberimizde son günlerde Çanakkale sokaklarında ve sosyal medya da sıkça rastlanan sözde sertifikalı eğitim organizasyonlarına dikkat çekmiş, öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyarmıştık.

Haberimiz sonrası önümüzdeki günlerde üniversitemize yapılacak bir organizasyon için bir takipçimizin bizle paylaştığı mesajı olduğu gibi yayınlıyoruz.

789İşte o mesaj:

“DOĞTAŞ’ın Zirvesi”
Eğer okuduğumuzu iyi anlıyorsak ve Türkçe’yi unutmadıysak DOĞTAŞ bir Zirve yapıyor.

Bölgemizin en büyük firmalarından olan Doğtaş’ı böyle bir zirve yaptığı için takdir etmek isterdik ancak zirvenin 50 TL Ücret karşılığında olduğunu öğrenince Şok olduk. Her ne kadar hüsnü zan beslesekte aklımıza takılan şu sorudan kendimizi alamadık:

-Doğtaş ÖĞRENCİlerin cebindeki 50 TL yi neden istiyor?

Bir de Etkinliğin Organizatörlerine Sorulması Gereken Birkaç Sorumuz Var;

Etkinlik Sponsorları, etkinliğe tam olarak nasıl bir fayda sağlıyor?

Yani Mesela GNCTRKCLL?

Katılımcılara herhangi bir şekilde katkısı olmayan Gnctrkcll nin gördüğümüz kadaryla organizasyon ekibine de bir faydası yok çünkü ekip bizleri bilgilendirmek için diğer operatörlerden dönüş yapabiliyor. Bu da demek oluyor ki organizasyon ekibine konuşma dakikası, İnternet veya Sms katkısı yok. Burdan çıkan pay şu ki Ya Etkinliğin Kaliteli görünmesi adına bu isim afişe yerleştirilmiş. Bu durumda da sponsor ne anlama gelir, ne yapar kavramı es geçilmiş gibi duruyor.

Şimdi sorumuz şu ki bu etkinliğin sponsoru olarak oraya ismi yazılan büyük ölçekteki bu firmalar öğrenciye hiçbir katkıları olmadığı halde orada yer alarak gerçekten iyi reklam mı yapmış olacaklar?

Yada onların haberi olmadan birileri kendini büyük göstermek için yalan bilgi mi paylaşıyor

Sayın Davut Doğan’a buradan çağrım şu ki bu etkinliğin organizatörüne belli meblağ para ödeyip bu etkinlikte belli miktarda konuşma süresi satın almaktansa; etkinliği bedava yapıp her öğrencinin yararlanmasını sağlarsa işte o zaman büyüklüğünü görecek ve saygı duyacak bir kitle oluşturmuş olurdu.

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorumlar

5 Yorum

  1. Öğrenci

    21 Ekim 2014 at 02:10

    Zaten biliyorduk Gençgen öğrenciyi dolandırıp kaçmıştı. Yeniden piyasaya çıktılar

  2. Davut Doğan

    21 Ekim 2014 at 02:32

    sözünü ettiğiniz etkinliğin para ile yapıldığından bilgimiz yoktur. biz etkinliği öğrenci arkadaşlarımız yararlansın diye bir bedel ödeyerek sponsor olduk.cebimize para girmedi.para çıkmıştır.

  3. Öğrenci 1

    21 Ekim 2014 at 12:58

    Genç gen daha önce ne gibi dolandırıcılık yapmıştı ki bu kadar netsiniz; kesin bilgi var mi

  4. Ögrenci

    22 Ekim 2014 at 00:50

    Şimdi bu maili atan arkadaş nasıl bir arkadaş bunu siz kendinize sordunuz mu ? Aynı işi yapıpta işin altından kalkamayan karşıt firmalar bunun çekememezliğini yapıyor. Hayatında organizasyon gerçekleştirmemiş insanlar çıkıp organizasyon yapmaya kalkarsa böyle sonuçları ortaya doğurmaya çalışır. Organizasyonlarda genellikle zaten sponsor vardır. Peki neden gittiğiniz konsere bilet alarak gidiyorsunuz ? JTI, American Tobacco gibi konser sponsorlarının buna ihtiyacı var mı ? Milyar dolarlar yatırıyorlar bu işlere sizin alacağınız 25 30 TL’lik biletlere mi kaldılar ? Kimse eğitim organizasyonuyla o bir mi demesin çünkü bu bir ticaret nereden destek bulursan nerede kimin reklamını yaparsan bunun karşılığını alırsın ve kendi fiyatını koyarsın.

  5. öğrenci

    22 Ekim 2014 at 01:53

    gençgen veya bir baska topluluk olması onemli değil üniversite öğrenci toplulukları tüzüğünü incelerseniz karsınızaçıkacak maddelerden birisi sudur hiçbir öğrenci topluluğu bahse edilen konu ödül yada hizmet ne olursa olsun eğitim öğretim halindeki üniversite öğrencilerinde 3,5 tl üzerinde para toplayamaz . olay bu kadar basittir. aldığınız o aptal belgelerin bir yerlerde yada resmi kurumlarda geçerliliği olduğunu düsünüyorsanız gerçekten salaksınız. kimdiği belirsiz birisi geliyor bi imza çakıyor al sana belge gerçekten çok komik . bide üniversite okuyosunuz . o zman basın parayı okumayın kardesim biraz mantıklı olun yaa insaf bu kadar cüzzi paralara bu kadar değerli belgeler verilebilirmi insanlara üstelik 2 saat bir taraflarının üstünde oturdun diye komiksiniz. ne demis atalarımız bu dünyada aptallar olmasa zenginler nasıl geçinirdi ? …

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Nesrullah Yıldız: “ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olsun!”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Yüksek Öğretim Kurumu önceki hafta yaptuğu açıklamada 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamıştı.  Gözlerin çevrildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nu hibrit eğitim konusundaki kararını verdi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Universitesi, 17 Nisan 2023 itibari ile hibrit eğitime geçileceğini açıkladı. Daha önce üniversite öğrencilerinin bu süreçte çok yıprandığını ve üniversitenin gençlerin çağrısına kulak vermesi gerektiğini belirten Deva Partisi Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Mimar Nesrullah Yıldız kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti ve “Yanlıştan dönüldü” yorumunda bulundu.

Yıldız “Hibrit eğitimin ÇOMÜLÜ gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, sonuna kadar yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” derken gençlere de seslendi: “İnanıyoruz umutlu mutlu yarınlara. Sizlerde umutla inatla inanın, en iyi eğitimi hak eden ülkem gençleri için çalışacağımızdan emin olun.”

 

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR