Bizimle İletişime Geçin

Kariyer

YLSY nedir, ne değildir?

Yayınlandı

-

546546Memur olarak çalışanlar, YLSY kontenjanlarına başvurabilir mi?

Memur olarak çalışanların, YLSY ile yurt dışında eğitim görebilmesi için istifa etmeleri zorunludur.

YLSY programlarına başvurabilmek için dil şartı var mıdır?

Hayır dil şartı yok. YLSY kapsamında yurt dışında okuma hakkı kazananlar eğer ilgili dil bilgisine sahip değilse yurt içinde ve yurt dışında dil eğitimi de alabilmektedir.

YLSY seçimi nasıl yapılmaktadır?

100 üzerinden en az 70 olan ALES puanın yüzde 40’ı, sözlü sınavın yüzde 40’ı ve mezuniyet notunun yüzde 20’si ile YLSY yerleştirme puanı bulunmaktadır. Adaylar bu puanları ile tercih yapabilmektedir.

Mecburi Hizmet yükümlüğü ne kadardır?

Mecburi hizmet yükümlülüğü yurt için kurslarındaki eğitimden dolayı bire bir, yurt dışı eğitimde ise iki katıdır.

Eğitimi yarıda bırakanlar veya başarılı olmayanlar mali yükümlülüğü nedir?

Gerek yurt içindeki dil eğitimi, gerekse de yurt dışındaki esas eğitimi yarıda bırakanlar veya başarısız olanlar, kendilerine Devlet tarafından yapılan masrafları ödemek zorunda olacaktır.

Kim, dönüşte hangi kadroya atanacak?

1416 sayılı Kanunda yer alan açıklamalar, kılavuzda da yazmaktadır. Buna göre,
– Üniversiteler adına öğrenim görmeye hak kazananlar, doktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere adına öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarının ilgili kadrolarına atanacaklardır.
– Milli Eğitim Bakanlığı adına bu Kanun kapsamında yurt dışına gönderilenlerden gönderildikleri ülkededoktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler Milli Eğitim Uzmanı kadrolarına atanır.
– MTA, TAGEM, TPAO, SYGM, DSİ, ÇEM, OGM kurumları adına yurtdışına gidenler, yüksek lisans eğitimleri sonrasında, dönüşte öğrenimlerine uygun olarak mühendis, kimyager ve biyolog gibi kadrolara atanacaktır.

Yurtdışı süreleri aynen memuriyette geçmiş sayılacak..

1416 sayılı Kanunun 21. maddesi gereğince, Yurt dışında lisansüstü eğitim amacıyla geçirdikleri sürelerin tamamı memuriyette geçmiş sayılacaktır.

Yurt içindeki dil öğrenimi bursu ne kadar?

YLSY programlarına kabul edilenlerden, dil seviyesi olmayanlar yurt içinde dil eğitimi alabilecektir. Bu miktar lisansüstü öğrenciler için 720 liradır.

Yurt dışı aylığı ne kadardır?

Yurt dışı aylığı ülkeden ülkeye değişmektedir. Görmek için tıklayınız. Yurt dışında verilen burs, eğitim ihtiyacını karşılıyor mu? sorusuna İngiltere’de eğitim görmüş bir memurlar.net üyesinin cevabı içintıklayınız.

Devlet diğer masrafları da ödüyor mu?

YLSY kapsamında yurt dışına gönderilecek öğrencilerin, seviye tespit sınavlarına başvuru ücretleri, yurt dışına gidiş vize harçları, uçak biletleri, sağlık giderleri de Devlet tarafından karşılanmaktadır.

Memurlar.Net - Özel

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kariyer

Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Takvimi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Görsel: Web
2024-2025 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Takvimi açıklandı. ÇOMÜ Erasmus Birimi’nden yapılan duyuru şöyle:

Okumaya Devam Et

Genel

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı – Başvuru Şartları ve kontenjanlar-2023

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı 07 Ağustos 2023 – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında Özel Yetenek Sınavı Başvuru Sistemi (ÖZYES) üzerinden online olarak yapılacak. Özel Yetenek Sınavı ise 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacak. Ayrıca ÖZYES’de İllinois Çeviklik Testi uygulanacak.

Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon olmak üzere 4 bölüm eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

Önemli tarihler:

Online Başvuru İşlemleri 07 – 18 Ağustos 2023
Şahsen Başvuru ve Evrakların Teslimi 14 – 18 Ağustos 2023
Özel Yetenek Sınavı 22 – 25 Ağustos 2023
Parkur Derecelerinin İlanı 26 Ağustos 2023
Derece Sonuçlarına İtirazlar 28 – 29 Ağustos 2023
İlk Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 31 Ağustos 2023
Geçici Kayıt İşlemleri (İlk Yerleştirmede Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Şahsen Başvurusu) 04 – 08 Eylül 2023
Boş Kontenjanların ve Yedek Adayların İlanı 11 Eylül 2023
Boş Kontenjanlara Online Başvuru (Yedek Adaylar) 11 – 14 Eylül 2023
Ek Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 15 Eylül 2023
Ek Yerleştirmede Kayıt Hakkı Kazanan Yedek Adayların Şahsen Başvurusu 18 – 21 Eylül 2023
Kesin Kayıt Sonuçlarının İlanı 22 Eylül 2023

Okumaya Devam Et

Kariyer

ÇOMÜ’den çift diploma ile mezun olmak ister misin?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Görsel: pearsonaccelerated.com

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler Çift Anadal Uygulaması ile aynı anda iki diploma ile mezun olabiliyor. Son senato toplantısında Eğitim Fakültesi ve Fen Fakültesi bünyesinde yeni çift anadal programları belirlendi. 

Çift Anadal, öğrenim gördüğü önlisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır. Örneğin, psikoloji okuyan bir öğrenci sosyoloji alanındaki ya da işletme okuyan bir öğrenci iktisat alanındaki dersleri de vererek her iki programın da diplomasını almaya hak kazanabilir. Bununla birlikte çift anadal uygulaması öğrenciler açısından ciddi bir yüktür. Nitekim çift diploma alma uğruna söz konusu öğrenci üniversitenin sosyal yaşamından soyutlanabilir. Yine de çift diploma sahibi olmak elbette ki öğrencilerin kariyeri ve kazanılan yetiler açısından son derece önemlidir.

Çift Anadal Yapmanın Genel Koşulları Nelerdir?

Yönetmelik için tıklayınız

“Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler. Ayrıca aşağıdaki şartlar uyarınca yükseköğretim kurumları kontenjan belirleyebilir ve öğrenciler de bu şartlar kapsamında başvuru yapabilir:

a) Çift anadal yapacak öğrencilerin kontenjanı, anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olmak şartıyla, anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması %20 oranından az olmamak üzere üniversite senatolarınca belirlenir.

b) Hukuk, tıp ve sağlık programları ile mühendislik programları hariç olmak üzere, çift anadal yapılacak programların kontenjanları da programların kontenjanının %20’sinden az olmamak üzere üniversite senatolarınca belirlenir.

c) Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

(3) Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

(4) Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e kadar düşebilir. Genel not ortalaması ikinci kez 100 üzerinden 65’in altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

(5) İkinci anadal lisans programına devam eden öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.

(6) Çift anadal ikinci diploma programında öğrenim gören öğrencinin anadal programında almış olduğu ve eşdeğerlikleri kabul edilen dersler, not çizelgesinde gösterilir.”

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR