Bizimle İletişime Geçin

Kariyer

Kaliteli Gençlik Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kaliteli Gençlik Günü Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Müzik ve Performans topluluğu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin ev sahipliğini Kalite ve Akreditasyon Topluluğu ve Kalite Güvence Ofisi üstlendi.

ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Erkul; “Göreve geldiği günden beri araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket eden ve kalite çalışmalarını çok önemseyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek başladığı konuşmasında öğrencilere yönelik olarak kalite konusuna değindi ve şunları aktardı: “Bugün Kaliteli Gençlik Günündeyiz. Gençliğin kaliteli olması için; donanımın kaliteli olması, eğitimin kalitesi olmalı, yaşam kalitesi, davranış kalitesi olmalı. Kaliteye engel olabilecek etmenler ise; bağımlılık özellikle dijital bağımlılık, kötü alışkanlıklar, amaçsızlık, öğrenilmiş çaresizlik, değersizlik, ilkesizlik, iletişimsizlik ve kariyer planlaması yapmamak olarak sıralayabiliriz. Gençlere tavsiyem; sosyal sermaye oluşturmalısınız. Bunun yanı sıra girişimci, özgüvenli ve iletişime açık olmak çok önemli. Tüm bunlara dikkat ettiğinizde gençliğiniz de sonraki hayatınız da daha kaliteli olacaktır. Kaliteyi içselleştirmek zorundasınız, kaliteyi bir yaşam biçimi haline getirmelisiniz.”

ÇOMÜ kalite güvence çalışmaları sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten konuşmasında Kalite Güvence çalışmalarının ÇOMÜ için önemine vurgu yaptı ve ÇOMÜ’nün YÖKAK değerlendirme sürecini aktardı. Kalite güvencesi süreçlerinin ÇOMÜ genelinde pek çok çalışmaya vesile olduğunu belirten Prof. Dr. Pelin Kanten, bu kapsamda akademik ve idari personele sürece sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan kalite ve toplam kalite konusunda bir konuşma gerçekleştirdi ve bakanlığın çalışmalarına değindi. Kalkan, ÇOMÜ ile işbirliklerinin daha da güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak gençlik çalışmalarında toplam kalitenin önemini aktardı.

Kalite ve Akreditasyon Topluluğu Akademik Danışmanı Kalite Güvence Ofisi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Ergül Söylemezoğlu ise konuşmasında şunları aktardı: “ÇOMÜ’nün 30. Yılında Türkiye’deki 210 üniversite arasından tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip biçimde akredite olan ilk 16 yükseköğretim kurumu arasına girdi. Bu bağlamda bu sürece emek veren Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcılarımız ve sürece katkı sunan akademik idari personelimiz ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Etkinlikte konuşan ÇOMÜ Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Öğretim Görevlisi Salih Torlak; öğrenci ve mezun ilişkilerinde kalite çalışmalarını aktardığı konuşmasında koordinatörlük çalışmalarına değindi ve “Neden Kaliteye İhtiyacımız var, Kalite Hayatımıza Ne Katar” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlik, günün anısına düzenlenen belge takdimiyle sona erdi.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı – Başvuru Şartları ve kontenjanlar-2023

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı 07 Ağustos 2023 – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında Özel Yetenek Sınavı Başvuru Sistemi (ÖZYES) üzerinden online olarak yapılacak. Özel Yetenek Sınavı ise 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacak. Ayrıca ÖZYES’de İllinois Çeviklik Testi uygulanacak.

Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon olmak üzere 4 bölüm eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

Önemli tarihler:

Online Başvuru İşlemleri 07 – 18 Ağustos 2023
Şahsen Başvuru ve Evrakların Teslimi 14 – 18 Ağustos 2023
Özel Yetenek Sınavı 22 – 25 Ağustos 2023
Parkur Derecelerinin İlanı 26 Ağustos 2023
Derece Sonuçlarına İtirazlar 28 – 29 Ağustos 2023
İlk Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 31 Ağustos 2023
Geçici Kayıt İşlemleri (İlk Yerleştirmede Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Şahsen Başvurusu) 04 – 08 Eylül 2023
Boş Kontenjanların ve Yedek Adayların İlanı 11 Eylül 2023
Boş Kontenjanlara Online Başvuru (Yedek Adaylar) 11 – 14 Eylül 2023
Ek Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 15 Eylül 2023
Ek Yerleştirmede Kayıt Hakkı Kazanan Yedek Adayların Şahsen Başvurusu 18 – 21 Eylül 2023
Kesin Kayıt Sonuçlarının İlanı 22 Eylül 2023

Okumaya Devam Et

Kariyer

ÇOMÜ’den çift diploma ile mezun olmak ister misin?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Görsel: pearsonaccelerated.com

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler Çift Anadal Uygulaması ile aynı anda iki diploma ile mezun olabiliyor. Son senato toplantısında Eğitim Fakültesi ve Fen Fakültesi bünyesinde yeni çift anadal programları belirlendi. 

Çift Anadal, öğrenim gördüğü önlisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır. Örneğin, psikoloji okuyan bir öğrenci sosyoloji alanındaki ya da işletme okuyan bir öğrenci iktisat alanındaki dersleri de vererek her iki programın da diplomasını almaya hak kazanabilir. Bununla birlikte çift anadal uygulaması öğrenciler açısından ciddi bir yüktür. Nitekim çift diploma alma uğruna söz konusu öğrenci üniversitenin sosyal yaşamından soyutlanabilir. Yine de çift diploma sahibi olmak elbette ki öğrencilerin kariyeri ve kazanılan yetiler açısından son derece önemlidir.

Çift Anadal Yapmanın Genel Koşulları Nelerdir?

Yönetmelik için tıklayınız

“Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler. Ayrıca aşağıdaki şartlar uyarınca yükseköğretim kurumları kontenjan belirleyebilir ve öğrenciler de bu şartlar kapsamında başvuru yapabilir:

a) Çift anadal yapacak öğrencilerin kontenjanı, anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olmak şartıyla, anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması %20 oranından az olmamak üzere üniversite senatolarınca belirlenir.

b) Hukuk, tıp ve sağlık programları ile mühendislik programları hariç olmak üzere, çift anadal yapılacak programların kontenjanları da programların kontenjanının %20’sinden az olmamak üzere üniversite senatolarınca belirlenir.

c) Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

(3) Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

(4) Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e kadar düşebilir. Genel not ortalaması ikinci kez 100 üzerinden 65’in altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

(5) İkinci anadal lisans programına devam eden öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.

(6) Çift anadal ikinci diploma programında öğrenim gören öğrencinin anadal programında almış olduğu ve eşdeğerlikleri kabul edilen dersler, not çizelgesinde gösterilir.”

Okumaya Devam Et

Genel

Son 20 yılın en büyük öğretmen ataması yapılıyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin ardından atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını bugün itibarıyla ilan ettiklerini duyurdu. Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.  

Millî Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni öğretmen atama takvimine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Öğretmen adaylarımızın ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan’da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakan Özer, 45 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını da açıkladı.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağına işaret eden Özer, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin şu bilgileri paylaştı: “45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.”

Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın esas alındığını ifade etti.

Öğretmen atamalarının en fazla son 20 yılda yapıldığını hatırlatarak bu sayının 500 binden 1 milyon 200 binlere ulaştığını hatırlatan Bakan Özer, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacak. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Atama takvimi için tıklayınız.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR