Bizimle İletişime Geçin

Üniversiteler

Neden ÇOMÜ’yü tercih etmelisin?

Yayınlandı

-

Truva, Assos, Gelibolu, Kaz Dağları, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Gökçeada, Bozcaada ve Çanakkale Boğazı gibi değerlerle tarihe mal olmuş bir coğrafyada yer alan ve ülkemizin, içinden deniz geçen iki şehrinden biri olan Çanakkale’nin üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yeni akademik yılda, yeni öğrencilerini bekliyor.

Tercih dönemi içinde olduğumuz şu günlerde, öğrencilerin hangi üniversiteyi, neden seçmek istediğiyle ilgili düşünce ve sorularına ışık tutacağını düşündüğümüz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale kenti ile ilgili detayları öğrencilerle paylaşmak istedik.

Çanakkale

Tarihte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış topraklar üzerinde bulunan Çanakkale, bu yönüyle bir dünya kenti olma özelliği taşırken Avrupa’dan Avustralya’ya dünyanın dört bir tarafından insanların ilgi duyduğu ve ziyaret etmek istediği, coğrafi ve doğal güzelliklerle donanmış bir kenttir. Tarihin ve kültürün izlerini taşıyan ve “barışın ve kültürün kenti” temasının günlük yaşama uyarlandığı Çanakkale’de, halkın farklılıklara gösterdiği hoşgörülü ve özgürlükçü tavrı, öğrenim görmeye gelen öğrenciler için sıcakkanlı ve samimi bir kent ortamı, sosyal bakımdan geniş imkânlar, sorunsuz barınma olanaklarının sağlanması anlamına gelirken öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasını da mümkün kılmaktadır.

Civarındaki şehirlere neredeyse eşit mesafede konumlanan ve İstanbul, İzmir, Bursa gibi kentlere ortalama 300 kilometre uzaklıkta olan Çanakkale, ulaşım yönünden de avantajlı bir konumdadır. Aynı zamanda Türkiye’nin her yerinden İstanbul ve Ankara aktarmalı uçak seferleri de mevcuttur. Çanakkale ili sınırları içinde bulunan ve dünya mirası sayılan Kaz Dağları’nın da etkisiyle %54’ü orman olan Çanakkale’nin her mevsim temiz havaya sahip olma özelliği, ÇOMÜ Kampüslerinde de kendini gösterir. Kampüsün sahip olduğu diğer bir doğal güzellik ise boğaz manzarasıdır. Büyük şehrin olanaklarıyla küçük şehrin avantajlarının birleştiği yer olarak da bilinen Çanakkale’ye ait tüm bu özellikler, kalabalık ve yaşamı pahalı iller arasından Çanakkale’yi daha tercih edilebilir noktalara taşımaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

·        Uygulamaya dayalı eğitim

·        Sosyal olanaklar

·        Japon dili öğretiminde Türkiye’de söz sahibi

·        Türkiye’nin ilk Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

·        İstanbul haricinde Marmara Bölgesi’nin en büyük kütüphanesi

·        Truva, Assos ve Gelibolu gibi doğal uygulama alanları

·        80 bin mezun

·        Türkiye’nin en çok öğrenci kulübüne sahip üniversitesi

·        24 saat açık kütüphane

·        Bölgeye hizmet vermeye başlayan Tıp Fakültesi Hastanesi

·        Üst düzey yöneticilere ulaşma imkânı

·        Güçlü uluslararası bağlantılar

·        Burs imkânları

·        Yaşam boyu eğitim

ÇOMÜ 210 üniversite arasından akredite edilen ilk 16 üniversite arasındadır

Düzenlediği sempozyum, kongre, konferans gibi akademik etkinlik ve organizasyonlarla adını uluslararası arenada duyuran ÇOMÜ, öğrencilerine sunduğu uygulamalı ve yurtdışı bağlantılı eğitim, burs, yabancı dil, kütüphane, öğrenci toplulukları ve AB öğrenci değişim imkanlarıyla da adından söz ettirmektedir.

Ülkemizdeki 210 üniversiteden sadece 23 tanesinde kurumsal akreditasyon bulunmaktadır. Akredite edilmiş 23 üniversiteden 12’sinin 5 Yıl Tam Akreditasyonu bulunmakta iken 11’inin de 2 Yıl Koşullu Akreditasyonu bulunmaktadır. Akredite edilen 23 üniversiteden 17’si devlet, 6’sı vakıf üniversitesidir. Ülkemizdeki 23 araştırma üniversitesinden 10 tanesi akredite edilmiş olup bunlardan 8’i devlet 2’si vakıf üniversitesidir. ÇOMÜ 30. yılında ülkemizde bulunan 210 üniversite arasından akredite edilen ilk 16 üniversite arasındadır. ÇOMÜ Trakya ve Batı Marmara Bölgesinde akredite edilmiş ilk ve tek üniversitedir. ÇOMÜ Adım Üniversiteleri Birliği ve Trakya Üniversiteler Birliğinde akreditasyonu olan ilk ve tek üniversitedir. Marmara Bölgesinde toplam 6 üniversitenin akreditasyonu bulunmakta olup, ÇOMÜ Marmara Bölgesinde akredite edilen ilk 4 üniversite arasındadır.

49 farklı ülkeden yükseköğretim kurumları ile 254 aktif yurt dışı ikili anlaşması

Üniversitemizin toplamda 49 farklı ülkeden yükseköğretim kurumları ile 254 aktif yurt dışı ikili anlaşması bulunmaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunları diploma eklerinde kendi üniversitemizin logosu dışında; Europass ve ECTS Etiketi, Uluslar arası geçerliliği bulunan YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Logosu, ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 29990: 2010 Eğitim Kuruluşları Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002: 2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 26000: 2010 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi standartlarına uygun biçimde eğitim-öğretim aldıkları bilgisi, Program akreditasyonuna sahip olan 10 programımız da diplomalarında bunlara ek olarak TYÇ ve AYÇ logosu kullanma hakkına sahip olacaktır. Böylelikle hem yurt içi hem de yurt dışında prestijli ve tanınırlığı olan bir diploma ÇOMÜ mezunlarını beklemektedir.

Uygulamalı Öğrenme Fırsatları

Üniversitemiz uygulama olanaklarına özel önem vermektedir. Öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgileri pratikte uygulama fırsatına erişmelerine imkân sunan fiziki mekânlar; laboratuvarlar, araştırma merkezleri, Türkiye’nin en büyük teleskobuna sahip gözlemevi, radyo ve televizyon stüdyoları, spor salonları, tiyatro sahneleri, Türkiye’nin en büyük İlahiyat Fakültesi yerleşkesindeki camii, Tarih ve Arkeoloji bölümlerimiz için ise Truva, Assos ve Gelibolu gibi doğal uygulama alanları olarak çeşitlenmektedir.

Öğrenci toplulukları

ÇOMÜ’de sosyal öğrenme ve kendi kendine öğrenmeyi teşvik eden ve geniş bir sosyal ve bilimsel etkinlik yelpazesine sahip 137 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. ÇOMÜ, öğrenci kulüpleri sayısı itibariyle Türkiye’de birinci sıradadır.

Yurtiçi ve Yurtdışı Bağlantıları

ÇOMÜ bünyesinde bulunan ve yurt içi ve yurtdışında birçok yükseköğretim kurumu arasında öğrenci değişimini mümkün kılan AB Gençlik Birimi, Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim programları sayesinde öğrencilerimiz farklı şehir ve ülkelerde kısa süreli de olsa eğitim alma imkânına erişerek farklı bakış açıları kazanmaktadırlar.

Kütüphane

İstanbul haricinde Marmara Bölgesi’nin en büyük kütüphanesi olan ÇOMÜ Kütüphanesi, çok sayıda basılı ve elektronik kaynağa erişim imkânı sunarken ziyaretçilerine 7/24 hizmet veren Türkiye’nin sayılı üniversite kütüphaneleri arasında yer almaktadır.

Burs İmkânları

Üniversitemiz tarafından öğrencilere S.S. Çanakkale Onsekiz Mart Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi tarafından çeşitli burslar verilmektedir. Ekonomik sıkıntısı bulunan öğrencilerin yanı sıra yerleştirme puanlarına göre yüksek puanla üniversitemizi tercih edenler de bu hizmetlerden yararlanabilmektedirler. Ayrıca ilimizde bulunan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından da öğrencilerimize burs hizmetleri sunulmaktadır.

Kaynak: tercihim.comu.tr

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Üniversiteler

ÇOMÜ’nün Yeni Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Görsel: comuhaber.com

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin merakla beklenen rektörü belli oldu. Resmi Gazete’nin 6 Haziran 2023 tarihli sayısında yayımlanan atama kararına göre ÇOMÜ Rektörü, Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu oldu.

Atama kararında, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu atanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Önümüzdeki günlerde, Prof. Dr. Sedat Murat Rektörlük görevini Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu’na devredecek.

Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Kimdir?

1978 yılında Çanakkale’de doğan Profesör R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Cumhuriyet İlkokulu, Çanakkale Merkez Ortaokulu ve Çanakkale Lisesi’ndeki eğitimlerinden sonra, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü’nü 1999 yılında dereceyle tamamladı.

Erenoğlu, 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans ve 2009’da yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını tamamladı. 2003 yılında YTÜ Jeodezi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak başlayan akademik kariyerine, master ve doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Yardımcı Doçent olarak devam etti. 2011 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Yardımcı Doçent kadrosuna ataması yapıldı. 2017’de Doçent unvanını aldı. 2022’de ise profesör unvanını aldı.

2012-2023 yıllarında Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim/Bilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılıkları, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato Üyeliği, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik gibi çok sayıda yönetim görevlerinde bulundu.

Erenoğlu, Oya Erenoğlu ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

 

Okumaya Devam Et

Genel

ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Stadyumda Olmayacak

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Önceki yıllarda Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda yapılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezuniyet töreni son iki yıldır pandemi nedeni ile yapılamıyordu. Edinilen bilgiye göre mezuniyet törenleri bu yılda birim bazlı yapılacak.

Stadyumda yapılan son tören 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni oldu.

İşte Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının mezuniyet tören bilgileri:

Okumaya Devam Et

Üniversiteler

Depremzede öğrencilere burs ve kredi müjdesi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Depremzedelere hala KYK yurtlarında hizmet verildiğini dile getiren Erdoğan “Depremde yakınlarını kaybeden, evi iş yeri hasarlı öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi alanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Defne’de yüzde 90 civarında CHP oyu var bizim yüzde 8. Ne lüzumu var çadırdan sahra hastanesi kurarsın olur biter demedik. Covid’de Murat Dilmener ve Pakize Öz Hastanelerini yaptık. Dışardan hasta gelse Avrupa’dan hasta gelse uçakla insin hastaneye geçsin düşüncesiyle bunu yaptık. Depremzedelere yönelik 14 Mayıs sonrası nefret söyleminin ana sorumlusu CHP lideridir. Millete ve seçmene açıkça yalan söylediler. Oy yoksa hizmet yok diyorlardı. Tekirdağ’da otelleri boşaltmaları bunun neticesi. Defne’deki katılım muhteşemdi. Meydana gelenlerin tavrı her şeyi söylüyordu.

Hala KYK yurtlarında hizmet veriliyor. Yeter artık denilene kadar. Süreci devam ettiriyoruz. Yurt inşası devam edecek. Devletimizin yurtlarını depremzedelere açtık. 383 bin depremzedeyi yurtlarda ağırladık. 132 bin kardeşimizi hala misafir ediyoruz. 3 öğün sıcak Yemek hizmeti veriyoruz. Kreş çağı için sınıflar oluşturduk. Sınava hazırlanan yavrularımız için takviyeler düzenledik. Depremde yakınlarını kaybeden, evi iş yeri hasarlı öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi alanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek. Bakanlığa başvurarak yararlanabilecekler.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR