Bizimle İletişime Geçin

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ 2022 ÖSYS Ek yerleştirme kayıt işlemleri nasıl olacak?

Yayınlandı

-

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’da ek yerleştirme kayıt işlemlerine yönelik bir duyuru yaptı. 

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre ÇOMÜ’de  bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar elektronik kayıt işlemleri 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında, herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar ise şahsen kayıt işlemlerini 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapacak.

Duyuru şu şekilde:

  • E-Devlet üzerinden yapılan elektronik kayıt, kesin kayıt olup, ayrıca şahsen kayıt için akademik birimlere gidilmesi gerekmemektedir. Sadece herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan öğrenciler,  26-30 Eylül 2022  tarihleri arasında yerleştikleri akademik birimin öğrenci işleri bürosunda kayıtlarını yapabileceklerdir. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize yerleşen ve Elektronik kaydı gerçekleştirilen öğrenciler 03-07 Ekim tarihleri arasında yerkleştikleri birimlere gelerek aynı yerde açılacak olan öğrenci kayıt bürolarından “kayıt zarflarını” alacaklardır. Kayıt zarfının ön yüzü doldurularak kayıt olduklarını gösterir E-Devlet’ten almış oldukları barkodlu çıktıyı kayıt için istenen tüm belgeler ile birlikte, kayıt zarfının içine koyarak öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir. Evraklarını eksiksiz teslim ederek kayıt olduğuna dair imza atan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. Belgelerini eksik getirenler ya da belirtilen tarihlerde belgelerini teslim etmeyen öğrenciler ile ders seçimi tarihleri arasında öğrenim ücretini yatırmayan öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
  • “Elektronik Kayıt” yapamayan adaylar, 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında kayıt için gerekli tüm belgeler ile birlikte yerleştikleri Fakülteye / Yüksekokula / Meslek Yüksekokuluna bizzat başvurmalıdırlar. Belirtilen tarihler arasında, adayın bizzat kendisi veya noterden vekaletname vereceği kişi de adayın yerine kayıt yaptırabilir.
  • Kayıt yaptıran adaylar, katkı payı ve öğretim ücretlerini, herhangi bir Ziraat Bankası ATM’si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile ödeyebilecektir. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır.
  • Kayıt yaptıran adaylar, cep telefonlarına Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) giriş parolası geldikten sonra, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden ders seçim ve kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir.

GEREKLİ BELGELER

1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın fotokobisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2. 2022 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı).

3. Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

4. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

5. Kimlik fotokopisi.

6. Elektronik kayıt yapanlar için kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktı. (Ön koşullu programlara yerleşen adaylar ile herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar barkodlu çıktı getirmeyeceklerdir.)

Kayıt İşlemlerinizi tamamladıktan sonra ders seçimi yapmanız gerekmektedir. Kayıt Yenileme/ Ders Seçimi duyurusu için tıklayınız.  

Kaynak: ogrenciisleri.comu.edu.tr

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ’lü gençlerden Hatay’a çıkarma…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu. Proje bünyesinde 11 akademisyen, eğitmen ve idari personelin bulunduğu, 41 kişilik ekip ile 11 farklı atölye etkinliği düzenlenerek Hatay Kırıkhan’da minik depremzedelerle buluşacak. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, etkinliğe yönelik bilgileri aktardı. İşte tüm detaylar…

TÜBİTAK tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” etkinliği TÜBİTAK-4007 projeleri kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Konuyla ilgili projenin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, etkinliğe yönelik son bilgileri anlattı.

TÜBİTAL-4007 projeleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gönüllüleri olarak başvurunun yapıldığı “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesiyle ilgili Doç. Dr. Ilgın “Ezine Belediyesi, Troya Müzesi, Kolunsağ Muflon Sanayi ve Anne Bak Kostüm ve Organizasyon ekibinin destekleriyle bir yola çıktık ve bu noktada Hatay Kırıkhan Belediyesi ile bir koordinasyon sağladık.” ifadelerini kullandı. Projenin kabul almasının hemen ardından hazırlıklara başladıklarını belirten Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Yapmak istediğim şey aslında afet bölgesinde yaşayan ve özellikle 7-17 yaş aralığında bulunan çocuklara psikososyal destek sağlayabileceğimiz ve aynı zamanda bilime olan ilgilerini arttıracak nitelikte çalışmalar gerçekleştirmek. Bu kapsamda projemizin 11 farklı atölye ile gerçekleşeceğini söylememiz mümkün.” dedi.

Eğlenceden, bilime, keşiften maceraya uzanan atölyeler ve ekip liderleri ise; Dr. Öğr. Üyesi Belma Engin Güder liderliğinde Eğlenceli Yüzler Atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi Güngör Hacıoğlu liderliğinde Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesi, Sezgin Kanıt liderliğinde Bilimin Işığında Atölyesi, Hidayet Demir liderliğinde Dijitalde Skor Benim Atölyesi, Dr. Tuğçe Yıldız liderliğinde Kağıttan Hayaller Atölyesi, Leyla Demir liderliğinde Eskiyi Yeniye Dünyayı İyiye Atölyesi,Öğr. Gör. Tuba Özgün liderliğinde Akıl Oyunları Atölyesi, Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram liderliğinde Ellerim Köpük Köpük Atölyesi, Cumali Özler liderliğinde Sokakta Şenlik Var Atölyesi, Anıl Uslu liderliğinde Oyun İstasyonu Atölyesi ve Hazal Fırat liderliğinde Gezici Bavul Müze Atölyesi şeklinde. Proje ekibinin tamamen gönüllülerden oluştuğunu vurgulayan Doç. Dr. Ilgın, “Ekibimizin tamamı gönüllülerden oluşuyor ve ekibimizde akademisyenlerimiz, idari personelimiz, çok sayıda öğrencimiz görev alıyor. Bunların yanı sıra Milli Eğitim’e bağlı öğretmenlerimiz de projemizde yer alıyor. Aslında bu ekip organik olarak bir araya geldi ve projenin ortaya çıkış aşamasından yazım aşamasına kadar büyük destekler sağladı.” ifadelerini belirtti.

Projenin gerçekleşme tarihine ilişkin Doç. Dr. Ilgın, 9 Haziran 2023 tarihinde Çanakkale’den yola çıkacakları bilgisine değinerek etkinliğin Kırıkhan İlçe Koordinasyonu tarafından belirlenen Kırıkhan ilçesine bağlı Hüdai Konteyner Kent’te gerçekleştirileceğini aktardı. 11-12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşmesi planlan projede ekip üyeleri Hüdai Konteyner Kent bünyesinde çadırlarda konaklayacak ve tüm etkinlikleri alanda gerçekleştirecek.

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ Senatosunun aldığı kararlar açıklandı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Önceki gün toplanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu, 17 Nisan 2023 tarihinden itibaren üniversitenin hibrit eğitime geçmesini kararlaştırdı. İsteyen öğrenciler dersleri yüz yüze alabilecek.

İşte alınan karar:

Karar-01)  6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde eğitim ve öğretimin uzaktan öğretim yöntemi ile yürütülmesi ve Nisan ayı içinde konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.Yükseköğretim Kurulu’nun 30/03/2023 tarihli açıklamaları doğrultusunda 17 Nisan 2023 tarihinden itibaren 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine Mahsus Olmak Üzere Üniversitemizde Yürütülecek Olan Eğitim Modelinin aşağıdaki şekilde uygulanmasına karar verilmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında 17 Nisan 2023 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Eğitim Modeli

  1. Derslerin Uygulanması
  2. a)Üniversitemizde uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte (Gökçeada Meslek Yüksekokulu ve Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm Fakültesi hariç) diğer tüm akademik birimlerimizde isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın uzaktan eğitim ile eş zamanlı olarak yüz yüze eğitim imkanının verilebilmesine,
  3. b)Üniversitemiz akademik birimlerinin bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin gerekli düzenlemeleri yapmalarına,
  4. c)Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6’ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

ç) Üniversitemiz Senatosunun 17/02/2023 Tarihli, 03 sayılı Toplantısında alınan 1 nolu kararında, belirtilen Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği kapsamında; Tıp Fakültesi 4., 5., ve 6. sınıfları, Diş Hekimliği Fakültesi 4. ve 5. sınıfları, Sağlık Bilimleri Fakültesinin tüm bölümlerinin 3. ve 4. sınıfları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun tüm programlarının 2. sınıfları, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nün 4. Sınıfları ile 3+1 uygulayan Ön lisans Programları ve 7+1 uygulayan Lisans Programlarının Uygulama yarıyıllarının (Ön lisans için 4.yarıyıl/Lisans programları için 8.yarıyıl) ve Eğitim Fakültesinin, 4. Sınıf “Öğretmenlik Uygulaması 2 ve Okul Deneyimi” Spor Bilimler Fakültesinin “Öğretmenlik Uygulaması Dersi 2” derslerini içeren bölümlerin yüz yüze eğitimlerinin devam etmesine; bu program ve sınıflarda okutulacak olan diğer teorik derslerin ise 17 Nisan 2023 tarihinden itibaren harmanlanmış (hibrit) olarak verilebilmesine,

  1. d)Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yürütülen teorik ve uygulamalı derslerin de uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte devam şartı aranmaksızın eş zamanlı olarak yüz yüze yapılabilmesine,
  2. Özel Öğrencilik

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam etmekte olan öğrencilerimizin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

  1. Sınavlar

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılındaki Ara Sınavların (özel  öğrencilik  hakkı  verilen  uygulama  eğitimi  içeren programlar  hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılmasına ve yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında tüm akademik birimlerin Ara Sınavlarının akademik takvimde yer alan tarihlerde yapılmasına,

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında tek ders sınavlarının yüz yüze olarak yapılmasına,

ç) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Ara, Yarıyıl Sonu, Bütünleme sınavları dışındaki tez izleme, tez savunma, tez önerisi savunma ve yeterlilik sınavlarının mevcut Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine uygun yürütülmesine,

  1. d)2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyıl Sonu (Final) ve Bütünleme sınavlarının tüm akademik birimlerde uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılmasına ve yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,
  2. Staj ve Uygulamalar

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, veya staj zorunluluğu olan öğrencilerin ertelenen stajlarının ödev, proje  vb.  şekilde  veya  bahar  dönemi  içinde,  yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Oybirliği ile karar verildi.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ de hibrit eğitim dedi!

Yayınlandı

-

Yayımlayan

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamasının ardından, gözlerin çevrildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nu hibrit eğitim konusundaki kararını verdi. 

Üniversite Senatosu yaptığı son toplantıda bahar döneminin kalan bölümü için hibrit eğitim kararı aldı. Öğrenciler isteğe bağlı yüz yüze eğitim alabilecek. Devam şartı aranmayacak.

Hibrit eğitim 17 Nisan 2023’te başlayacak. Bahar dönemi ara sınavları online olacak.

Detaylar gelecek…

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR