Bizimle İletişime Geçin

Genel

QUA Granite, Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde Tam Not Aldı

Yayınlandı

-

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) XIII. Kurumsal Yönetim Ödülleri 4 Nisan 2023 tarihinde TÜSİAD konferans salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, kurumsal yönetim endeksinde son bir yılda notunu en çok artıran şirket oldu.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) gelenekselleşen Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninin on üçüncüsü 4 Nisan’da TÜSİAD konferans salonunda düzenlendi. Şirketlerin 2022 yılında elde ettikleri kurumsal yönetim derecelendirme notlarının baz alındığı listeye göre QUA Granite, “Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket” ödülüne layık görüldü.
QUA Granite Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Aclan Acar, konuya ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Şeffaflığı arttıran kurumsal yönetim anlayışının gelişmesi bütün sektörler için büyük önem taşıyor. Günümüzde geleneksel büyüme modellerinden ziyade dijitalleşme, teknoloji, sürdürülebilirlik ve inovasyon kavramları öne çıkıyor. QUA Granite olarak gelecek kuşaklara iyi bir yaşam sağlayabilmek için çağımızın gerekliliklerine uyumlu bir şekilde farkındalık yaratarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Şirketlerin 2022 yılında elde ettikleri kurumsal yönetim derecelendirme notları baz alınarak yayınlanan BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde bu yıl, ‘Notunu En Çok Artıran Kuruluş’ olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma göstermiş olduğu özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Üniversiteler

ÇOMÜ’nün Yeni Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Görsel: comuhaber.com

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin merakla beklenen rektörü belli oldu. Resmi Gazete’nin 6 Haziran 2023 tarihli sayısında yayımlanan atama kararına göre ÇOMÜ Rektörü, Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu oldu.

Atama kararında, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu atanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Önümüzdeki günlerde, Prof. Dr. Sedat Murat Rektörlük görevini Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu’na devredecek.

Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Kimdir?

1978 yılında Çanakkale’de doğan Profesör R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Cumhuriyet İlkokulu, Çanakkale Merkez Ortaokulu ve Çanakkale Lisesi’ndeki eğitimlerinden sonra, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü’nü 1999 yılında dereceyle tamamladı.

Erenoğlu, 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans ve 2009’da yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını tamamladı. 2003 yılında YTÜ Jeodezi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak başlayan akademik kariyerine, master ve doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Yardımcı Doçent olarak devam etti. 2011 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Yardımcı Doçent kadrosuna ataması yapıldı. 2017’de Doçent unvanını aldı. 2022’de ise profesör unvanını aldı.

2012-2023 yıllarında Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim/Bilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılıkları, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato Üyeliği, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik gibi çok sayıda yönetim görevlerinde bulundu.

Erenoğlu, Oya Erenoğlu ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

 

Okumaya Devam Et

Genel

ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Stadyumda Olmayacak

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Önceki yıllarda Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda yapılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezuniyet töreni son iki yıldır pandemi nedeni ile yapılamıyordu. Edinilen bilgiye göre mezuniyet törenleri bu yılda birim bazlı yapılacak.

Stadyumda yapılan son tören 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni oldu.

İşte Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının mezuniyet tören bilgileri:

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ’lü gençlerden Hatay’a çıkarma…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu. Proje bünyesinde 11 akademisyen, eğitmen ve idari personelin bulunduğu, 41 kişilik ekip ile 11 farklı atölye etkinliği düzenlenerek Hatay Kırıkhan’da minik depremzedelerle buluşacak. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, etkinliğe yönelik bilgileri aktardı. İşte tüm detaylar…

TÜBİTAK tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” etkinliği TÜBİTAK-4007 projeleri kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Konuyla ilgili projenin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, etkinliğe yönelik son bilgileri anlattı.

TÜBİTAL-4007 projeleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gönüllüleri olarak başvurunun yapıldığı “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesiyle ilgili Doç. Dr. Ilgın “Ezine Belediyesi, Troya Müzesi, Kolunsağ Muflon Sanayi ve Anne Bak Kostüm ve Organizasyon ekibinin destekleriyle bir yola çıktık ve bu noktada Hatay Kırıkhan Belediyesi ile bir koordinasyon sağladık.” ifadelerini kullandı. Projenin kabul almasının hemen ardından hazırlıklara başladıklarını belirten Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Yapmak istediğim şey aslında afet bölgesinde yaşayan ve özellikle 7-17 yaş aralığında bulunan çocuklara psikososyal destek sağlayabileceğimiz ve aynı zamanda bilime olan ilgilerini arttıracak nitelikte çalışmalar gerçekleştirmek. Bu kapsamda projemizin 11 farklı atölye ile gerçekleşeceğini söylememiz mümkün.” dedi.

Eğlenceden, bilime, keşiften maceraya uzanan atölyeler ve ekip liderleri ise; Dr. Öğr. Üyesi Belma Engin Güder liderliğinde Eğlenceli Yüzler Atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi Güngör Hacıoğlu liderliğinde Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesi, Sezgin Kanıt liderliğinde Bilimin Işığında Atölyesi, Hidayet Demir liderliğinde Dijitalde Skor Benim Atölyesi, Dr. Tuğçe Yıldız liderliğinde Kağıttan Hayaller Atölyesi, Leyla Demir liderliğinde Eskiyi Yeniye Dünyayı İyiye Atölyesi,Öğr. Gör. Tuba Özgün liderliğinde Akıl Oyunları Atölyesi, Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram liderliğinde Ellerim Köpük Köpük Atölyesi, Cumali Özler liderliğinde Sokakta Şenlik Var Atölyesi, Anıl Uslu liderliğinde Oyun İstasyonu Atölyesi ve Hazal Fırat liderliğinde Gezici Bavul Müze Atölyesi şeklinde. Proje ekibinin tamamen gönüllülerden oluştuğunu vurgulayan Doç. Dr. Ilgın, “Ekibimizin tamamı gönüllülerden oluşuyor ve ekibimizde akademisyenlerimiz, idari personelimiz, çok sayıda öğrencimiz görev alıyor. Bunların yanı sıra Milli Eğitim’e bağlı öğretmenlerimiz de projemizde yer alıyor. Aslında bu ekip organik olarak bir araya geldi ve projenin ortaya çıkış aşamasından yazım aşamasına kadar büyük destekler sağladı.” ifadelerini belirtti.

Projenin gerçekleşme tarihine ilişkin Doç. Dr. Ilgın, 9 Haziran 2023 tarihinde Çanakkale’den yola çıkacakları bilgisine değinerek etkinliğin Kırıkhan İlçe Koordinasyonu tarafından belirlenen Kırıkhan ilçesine bağlı Hüdai Konteyner Kent’te gerçekleştirileceğini aktardı. 11-12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşmesi planlan projede ekip üyeleri Hüdai Konteyner Kent bünyesinde çadırlarda konaklayacak ve tüm etkinlikleri alanda gerçekleştirecek.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR