Bizimle İletişime Geçin

Bilim Teknoloji

ISIF’2023’te ÇOMÜ Başarısı

Yayınlandı

-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile bu yıl 8.si  düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’2023, TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Üniversitemizden 8 başvurunun yapıldığı ISIF’2023’te uluslararası jüri tarafından 424 buluş arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda üniversitemiz akademisyenlerinin patentleri TÜRKPATENT en iyi buluş ödülü, 1 altın madalya, 1 gümüş madalya ve 1 bronz madalya ödüllerine layık görüldü.

Ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışmasında 1 patentimiz Türkiye 7.’liği ve 10.000 TL para ödülünü almaya hak kazandı.

Ödüller, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa Patent Ofisi Başkanı Antonio Campinos ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Cemil Başpınar tarafından takdim edildi.

 Bu başarıda emeği olan buluşçularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

8. İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI (ISIF’2023) ÖDÜLLERİ
BULUŞ BAŞLIĞI BULUŞ SAHİPLERİ BİRİM ALDIĞI DERECE
TÜMÖRÜN ÜÇ BOYUTLU GÖRÜNTÜLENMESİNİ SAĞLAYAN DERİN TEKNOLOJİ TABANLI BİR SİSTEM DOÇ. DR. ADEM POLAT MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

EN İYİ AKADEMİK BULUŞ ÖDÜLÜ
SU DRENAJ MAZGALI DOÇ. DR. ALPER SAĞLIK MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ

PAYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

ALTIN MADALYA
HASAN HÜSEYİN YILDIRIM (ÖĞRENCİ)
YUMURTA ÜRÜNLERİNDE TAĞŞİŞİN TESPİTİNE YÖNELİK BİR YÖNTEM DOÇ. DR. MUHAMMED YÜCEER TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

GÜMÜŞ MADALYA
HAVA ABRAZYON TEDAVİ TOZU PROF. DR. MUSTAFA TUNALI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

KLİNİK BİLİMLER

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

KLİNİK BİLİMLER

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

BRONZ MADALYA
DOÇ. DR. ESRA ERCAN
DOÇ. DR. GÜLBAHAR USTAOĞLU
DOÇ. DR. ÖNDER ALBAYRAK

 

PATENTLE TÜRKİYE 3. ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI ÖDÜLÜ
BULUŞ BAŞLIĞI BULUŞ SAHİPLERİ BİRİM ALDIĞI DERECE
KUANTUM TEMELLİ BİLGİ GÜVENLİĞİ İÇİN KUANTUM TAKVİYELİ ÖĞRENME İLE ANAHTAR ÜRETİMİ VE GÜVENLİ İLETİŞİM YÖNTEMİ ÖĞR. GÖR. ERCAN ÇAĞLAR EĞİTİM FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

TÜRKİYE YEDİNCİLİĞİ

10.000 TL ÖDÜL

PROF. DR. İHSAN YILMAZ

Kaynak:comu.edu.tr

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bilim Teknoloji

ÇOMÜ Deprem Çalıştayı Gerçekleştirildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Depremle Yaşamak: Riskleri Azaltmak, Farkındalığı Artırmak” Çalıştayı, Double Tree by Hilton Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Çalıştaya; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen,  İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreteri Oğuz Ünal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı’nın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve akademik personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen “Bu çalıştayın anlam ve önemi, deprem riskine karşı toplum bilincini artırmak ve düzenli bir gelecek inşa etmek için bir adım atmış olmamızdır. Deprem riski en büyük doğal afet tehditlerinden biridir. Tarihimiz boyunca birçok deprem yaşadık ve ne yazık ki bu depremler binlerce can kaybına yol açtı. Bu olaylar depreme karşı hazırlıklı ve dayanıklı yapılar inşa etmenin hayati önem taşıdığını göstermektedir. Çanakkale’miz deprem kuşağında yer almanın getirdiği risklere maruz bir ilimizdir. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımız olarak bu konuya büyük önem vermekte ve birçok paydaşımız ile bir araya gelmeyi hedeflemekteyiz. Bu çalıştay, deprem riskine karşı farkındalığı artırmak ve güçlü bir dayanıklılık kültürü oluşturmak amacıyla önemli bir platform sunmaktadır” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, konuşmasında “Bugün burada, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 24. yıl dönümünde, deprem gerçeğiyle yüzleşmek, depreme hazırlıklı olmak ve deprem risklerini azaltmak için neler yapabileceğimizi tartışmak üzere bir araya geldik. Deprem Çalıştayı’nın teması “Depremi biliyoruz. Hedefimiz Riskleri Azaltmak, Farkındalığı Artırmak”  temasından oluşmaktadır. Bu tema, ülkemizin deprem kuşağı üzerinde yer aldığı ve her an büyük bir depremle karşı karşıya kalabileceğimiz gerçeğini kabul ettiğimizi, ancak bunun karşısında çaresiz kalmadığımızı, bilimsel ve teknolojik imkanlarla depremin etkilerini en aza indirmeye çalıştığımızı ifade etmektedir” ifadelerini kullandı. Afet farkındalığına dikkat çeken Rektör Erenoğlu “fet farkındalığı konusu ise toplumun depreme hazır olmasını sağlayacak en önemli unsurdur. Deprem bilincinin artırılması, afet eğitimlerinin verilmesi, afet yönetimi planlarının oluşturulması ve tatbikatların yapılması bu konunun içeriğini oluşturmaktadır. Deprem Çalıştayı’nın amacı, bu konularda uzman olan akademisyenlerin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin görüş ve önerilerini almak, ortak bir akıl ve iş birliği oluşturmak ve depreme hazır bir Türkiye için somut adımlar atılmasına katkı sağlamaktır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yedi farklı konuda gerçekleşen odak grup toplantılarına geçildi. Çalıştay, sunumların tamamlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

Bilim Teknoloji

ÇAAM ve Ulupınar Gözlemevi 21. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği Gerçekleştirildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Temelleri 2001 yılında Ulupınar Köyü’nde atılan ve 19 Mayıs 2002 tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilen ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi’nin 21. kuruluş yıl dönümü etkinliği, Ulupınar Gözlemevi’nde gerçekleştirildi.

 ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve farklı kurumlardan misafirlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlik, Gözlemevinin tanıtımıyla başladı. Merkez ve Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan, araştırma merkezinin ve gözlemevinin güncel durumu, araştırma konuları ve ulaşılan bilimsel çıktılar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 Gözlemevi ve Merkez bünyesinde araştırmalar yapan Prof. Dr. Faruk Soydugan, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Caner Çiçek, Prof. Dr. Esin Soydugan, Prof. Dr. İbrahim Bulut, Doç. Dr. Derya Sürgit, Doç. Dr. Ahmet Bulut, Dr. Mehmet Tüysüz ve Dr. Afşar Kabaş’a teşekkür belgeleri sunuldu. Kuruluş sırasında Gözlemevi arazisinin bir bölümünü bağışlayan merhum Yusuf Kemerli’nin kızı Dr. Yonca Yiğit ve eşi Prof. Dr. Murat Yiğit’e de teşekkür plaketi takdim edildi.

 Gözlemevi ve Araştırma Merkezi’nin Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, çevrimiçi bağlantıyla etkinliğe katılarak Gözlemevi’nin kuruluş hikâyesini ve düşüncelerini aktardı. Ayrıca, Gözlemevi’nin kuruluş döneminde katkı sunan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Volkan Bakış ve Prof. Dr. Hicran Bakış da çevrimiçi bağlantıyla kuruluş aşamasındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

 Etkinlik kapsamında çeşitli seminerler de düzenlendi. Dr. Mehmet Tüysüz tarafından “Ötegezegen Keşifleri”  başlıklı bir seminer ve Dr. Afşar Kabaş tarafından da “Gökyüzü ve Gökyüzünde Hareket” konulu bir seminer verildi.

Etkinlik sırasında, Güneş teleskobu ile Güneş gözlemi gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca, bilimsel araştırma yapılan teleskoplar da tanıtıldı.

Okumaya Devam Et

Bilim Teknoloji

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde ÇOMÜ’den 9 Akademisyen Yer Aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) 9 bilim insanı, Stanford Üniversitesince yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı bu listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı.  Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride hazırlandı. ÇOMÜ’den “kariyer boyu etki” kategorisinde 3, “yıllık etki” kategorisinde ise 8 akademisyen sıralamaya girdi.

Elsevier kariyer boyu etki kategorisinde yer alan ÇOMÜ’lü bilim insanları listesi

İsim Bölüm
1 Prof. Dr. Cengiz CANER Gıda Mühendisliği
2 Prof. Dr. İsmet KAYA Kimya
3 Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK Biyomühendislik

 

Elsevier yıllık etki kategorisinde yer alan ÇOMÜ’lü bilim insanları listesi

İsim Bölüm
1 Prof. Dr. Cengiz CANER Gıda Mühendisliği
2 Prof. Dr. Emin YILMAZ Gıda Mühendisliği
3 Doç. Dr. Hasan ARSLANOĞLU Kimya Mühendisliği
4 Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK Biyomühendislik
5 Prof. Dr. Mehmet Seçkin ADAY Gıda Mühendisliği
6 Prof. Dr. Ramazan ÇAKMAKÇI Tarla Bitkileri
7 Dr. Öğr. Üyesi Ümit ACAR Yetiştiricilik
8 Doç. Dr. Sevdan YILMAZ Yetiştiricilik

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR