BİRİM HABERLERİ

Fetullahçılarla İrtibatını Kesmeyen Memurlara Kötü Haber

Yayınlandı

-

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak yeni düzenleme Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni de kapsıyor.

Meclis gündeminde olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak yeni düzenleme ve yürüyen yargı süreçleri KPSS soruşturmasında şüpheli olan ve memuriyette bulunan yaklaşık 2 bin 500 memurun ihracını gündeme getirdi. Düzenleme hayata geçerse Paralel şüphelilerin önemli kısmı memuriyette aldıkları maaşları geriye dönük olarak yasal faiziyle birlikte iade etmek zorunda kalacak. KPSS soruşturması kapsamında 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 şüpheliden yaklaşık 2 bin 500’ü devlet memuru.

MAAŞLARI İADE EDECEKLER
Düzenlemenin hayata geçmesi halinde 2 bin 500 kişinin meslekten ihracı gündeme gelecek.2010 KPSS’de iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sonuçlarıyla memuriyete yerleşen yaklaşık bin 400 şüpheli göreve başladıkları tarihten itibaren aldıkları maaşları yasal faizleri ile devlete geri ödemek zorunda kalacak. Soru hırsızlığıyla memur olan yaklaşık 1400 kişinin yapacağı geri ödemenin 200 bin TL civarında olacağı belirtiliyor.

FETULLAHÇI YAPILANMA TEMİZLENECEK

Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında, resmi kurumlarda bulunan tüm FETÖ mensuplarını kapsayacak etkin tedbirlerin, taslak metinde yer aldığı bildiriliyor. Buna göre FETÖ ile irtibatını sürdüren, resmi kurumlardan FETÖ’ye bilgi, doküman sızdıran memurların işlerine son verilecek. Operasyon kapsamında öncelikli olarak paralel yapının ele geçirdiği üniversiteler ve belediyeler denetime tabii tutulacak.

DEĞİŞİKLİKTEN ÇOMÜ DE NASİBİNİ ALACAK!

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak olan yeni düzenlemeden ÇOMÜ de nasibini alacak. ÇOMÜ’de bir önceki dönemde örgütlenen bütün Fethullahçı memurların soruşturulduğu biliniyor. Halihazırda FETÖ ile irtibatını kesmeyen; yapıdan kopmuş gibi görünüp arka planda bağını devam ettiren, üniversite içerisinde Fetullahçı yayın organlarının kara propaganda merkezlerine bilgi sızdıran ve bu yapıyla birlikte hareket eden Fetullahçı memurların kurum ile ilişkilerinin kesilmesi söz konusu. Diğer yandan Paralel Yapı ile ilişkisini sonlandırıp yapıya karşı mücadelede yardımcı olacak olan görevlilerin ise durumunun yeniden değerlendirileceği öğrenildi.

PİŞMAN OLANLARA CEZAİ İNDİRİM ŞANSI
Şüpheliler ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanma hakkına sahip. Eğer yaptıklarından pişman olur, örgütün yaptığı hukuksuzluklar hakkında bilgi verirlerse bu haktan yararlanabilecekler. Bu şüpheliler cezai indirim ya da haklarındaki suçlamalardan “takipsizlik” kararıyla kurtularak memuriyetlerine devam edebilecek.

2 Yorum

  1. Rahmi

    13 Aralık 2015 at 17:35

    Pişman Olanlara Cezai indirim olması için yasal düzenleme olmalıdır. Sağlam tiyo varsa yayınlayın daha çabuk dökülürler. Reis bir işaret verse hepsi teslim olup tövbe edecek teresler ama Reis acıma yok dedi. Acırsanız bunların fırsatı buldu mu yine atağa kalkar dedi. Şansları yok kim bu yolda devam ederse bedelini ödeyecek!

  2. Mazlum

    29 Aralık 2015 at 11:22

    2012 yılında kadroya alınan öğretim üyelerininde Çanakkkale Onsekiz Mart Üniversitesine nasıl alındıklarını incelemekte fayda var.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BU AY ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version