Eski Rektör Laçiner’den İhanet Gibi Yazı

Yayınlandı

-

ÇOMÜ eski rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner paralel yapının yayın organı olduğu iddia edilen haberdar.com’daki yazısında terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin Ankara’da gerçekleştirdiği ve 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından Türkiye’yi sorumlu tuttu, terör örgütü PKK’ya  ise toz kondurmadı.

Kendi adını kullanarak yazdığı yazıların sayısı epey az olan, daha çok takma isimlerle yazarak kendine karanlık alanlar yaratan Sedat Laçiner, haberdar.com internet sitesinde kendi adıyla yazdığı yazıda, tıpkı ABD, Rusya, İsrail gibi PKK ile YPG arasında ayrım yapıp YPG’yi masum bir örgütmüş gibi gösterdi. Ona göre Ankara’daki saldırıyı YPG yapmış olamaz, yapsa yapsa PKK yapar. Daha da ileri giderek saldırıdan PKK’nın değil, Türkiye devletinin sorumlu olduğunu açıkça ifade ediyor. Kendi ifadediyle “Terörü en çok destekleyen ülke bizzat Türkiye’nin kendisi…”

Daha da vahimi; “Ülkenin ordusu kasabalarda halk ile karşı karşıya getirilir mi? Sokağa çıkma yasağı ilan edip, kendi ilçelerine zırhlı araçlarla girilir mi?” diyen Laçiner, kasabalara kamp kurmuş, sivillerin aradında, evlerde yuvalanacak kadar halk ve ülke düşmanı olan terör örgütüne en ufak bir eleştiri ya da suçlama yapmayı belli ki aklına bile getirmiyor.

Öyle gözüküyor ki, Laçiner son zamanlarda paralel yapının devleti ve hükümeti zora sokmak için terör örgütüne destek verme staratejisinin tetikçiliğini yapıyor. Bir zamanlar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin üst yönetiminin emanet edildiği kişinin bugün geldiği nokta şaşkınlık yaratıyor.

İşte Laçiner’in o yazısı:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BU AY ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version