Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

İşte Türkiye’nin Gençlik Profili

Yayınlandı

-

Gençlerin tercihleri araştırıldı, ortaya ilgi dikkat çekici sonuçlar çıktı.

Gençler boş zamanlarında en çok televizyon izliyor, interneti sosyal iletişim için kullanıyor. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA bir araştırma yaptı, Türkiye’nin gençlik profilini ortaya koydu.

SETA, Türkiye’nin gençlik profilini belirlemek için 6 ay önce yola çıktı. Yapılan araştırmada, 15 – 29 yaş aralığındaki 10 bin 174 gence çeşitli sorular yöneltildi. Araştırmada gençlerin tercihleri araştırıldı. Ortaya ilgi dikkat çekici sonuçlar çıktı.

Yüzde 57’si Boş Zamanlarında TV İzliyor

Bu sorulardan ilki gençlerin boş zamanlarını nasıl değerlendirdiğine yönelikti. Gençlerin yüzde 57’si boş zamanlarında televizyon izlediğini; yüzde 41’i kitap okuduğunu söyledi.

Yüzde 80’ini İnterneti Kullanıyor

Araştırmada gençlerin 3’te 2’sinin gazete okuduğu ortaya çıktı. İnternet kullanımı da gençler arasında oldukça yaygın. Gençlerin yüzde 80’i interneti kullanıyor.

İnternet en çok sosyal iletişim ve haberleşme için tercih ediliyor.

Yüzde 64’ü Sigara, Yüzde 80’ini Alkol İçmiyor

Gençlere sigara kullanıp kullanmadıkları da soruldu. Buna göre gençlerin yüzde 64’ü sigara içmiyor. Ancak yaş ilerledikçe bu oran artıyor. Alkol kullanımı da sınırlı…

Gençlerin yüzde 80’i alkollü içeceklere yanaşmıyor.

SETA’nın araştırma sonuçları bir toplantı ile katılımcılara sunuldu. Katılımcılar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da vardı.

Bakan Kılıç: “Gençlik Elden Gitmiyor”

Araştırmanın ayrıntılarını değerlendiren Kılıç, “Gençlik elden gitmiyor. Gençlik bilakis kendi geleceğine hükmediyor. Sorunları farkediyor ve sorunlarını bildiriyor. ve bu sorunların çözülmesini istiyor” dedi.

Gençlerin daha çok sosyalleşmesi için yapılacakları anlatan Kılıç, “2012 yılında hedefimiz 250 bin gencimizi, doğudan-batıya, batıdan-doğuya hareket ettirmektir” diye konuştu.

Kılıç, “2012 yatırım programına dahil ettiğimiz gençlik merkezi sayısı 74. Gençlik merkezlerinin bünyesinde 1 spor salonu ve ortalama 20 civarında atölyeler bulunacak. Saz, gitar, ud ve ney kurslarından hat vetazhip kurslarına kadar geniş yelpazede gençlerimize katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

trthaber

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR