Bizimle İletişime Geçin

Topluluk Haberleri

ÇOMÜ Mutlu Patiler Topluluğu Kuruldu

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mutlu Patiler Topluluğu kuruldu.

Akademik danışmanlığını Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarından Araş. Gör. Dr. Sefa Aksu’nun yaptığı topluluğun  öncelikli amacı özellikle ulaşımın zor olduğu yerlerde bulunan sokak hayvanlarının beslenme barınma ve tedavi ihtiyaçlarını karşılamak ve sokak hayvanları hakkında farkındalık yaratmak olarak belirtildi. Topluluk bu amaçla besleme çalışmaları, bağış kampanyaları, farkındalık çalışmaları gibi faaliyetler yapacak.

Topluluğun instagram hesabı için tıklayınız. 

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

Öğrenci Topluluk Tanıtım Günleri Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde gerçekleşti.

Öğrenci Topluluklarının kendilerini tanıtabilmesi, yeni üye kazanabilmesi ve gerçekleştirmek istedikleri etkinlikleri duyurabilmeleri adına gerçekleştirilen etkinliğe; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Tanju Güdük, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal ve akademisyenler katıldı.

48 topluluk, 12 kurum, dernek ve vakfın stant açtığı tanıtım günlerinde her toplulukla tek tek görüşen Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan ve ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu, toplulukların yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler aldılar. Rektör Erenoğlu, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile uğraşmalarının çok önemli olduğunun altını çizerek ve bu anlamda yönetim olarak öğrencilerin bu çalışmalarını desteklediklerini ve bu bağlamda çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

ÇOMÜ öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ve iki gün boyunca devam eden Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günlerinde, öğrenciler ilgi duydukları stantların yetkililerinden bilgiler alarak topluluklara üye oldular.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

Girişimcilikte Başarı Öyküsüyle Sadettin Saran ÇOMÜ’deydi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi ile ÇOMÜ Girişimcilik ve Vizyoner Liderler Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “Girişimcilikte Başarı Öyküsü” konulu panel Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Panele, AK Parti 26. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Okhan Akdur, Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Saran Group temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panel Saran Group Yönetim Kurulu tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten:

“Başarılı girişimcilik hikâyeleri tesadüf değildir. Başarı büyük bir azmin, özverinin, tutku ve çalışmanın, ekip uyumunun ve aktif liderliğin bir sonucudur. Girişimci, iş adamı, yönetici sıfatlarının yanında aynı zamanda lider kişiliği ile ön plana çıkan ve en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu yönetim anlayışıyla ve yenilikçi vizyonu ile ülkemizde yeni yatırımları ve istihdamı destekleyen Sadettin Saran’a davetimizi kırmayıp bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten moderatörlüğünde, Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından gerçekleştirildi.

“Girişimcilikte başarı öyküsü” başlığında iş hayatına giriş hikâyesini ve tecrübelerini paylaşan Saran, şunları ifade etti: “Eğer stratejisi olmayan bir hedefiniz varsa bu bir temenniden öteye geçemez. Stratejinizi iyi belirleyin, hedefinize doğru ilerlerken stratejiniz değişebilir ama mutlaka bir planınız olmalı. Merdiveni çıkarken akıtmadığınız ter merdivenleri inerken gözyaşınız olur. Emek vermek ve çok çabalamak zorundasınız. Etrafınızda size “hayır” diyebilenler de olmalı. Doğru ekip kurmalısınız, güveneceğiniz insanlarla çalışmalısınız. Ama en çok kendiniz çalışmalısınız. Emek vermeden bir şey inşaa edemezsiniz.”

“Hayalini kurduğum her şeyi elde ettim ama hayal kurmaktan vazgeçmedim” diyerek gençlere bir fikirlerinin olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Saran “Uyumadığınız zamanlardaki en çok geçirdiğiniz vakit iştedir. Dolayısıyla işinizi sevmeniz çok önemli. Sevdiğiniz işi bulmanız lazım. Sevdiğiniz işi bulamıyorsanız da bulunduğunuz işi sevmenin yollarına bakın” dedi.

Saran “Zaman içinde biriktirdiğim bazıları kendi sözlerim bazıları kızım için aldığım bir takım tavsiyeler var” diyerek şunları paylaştı: “Gençler, iyi ve şerefli bir hayat yaşayın. Yaşlandığınızda ve dönüp geçmişe baktığınızda ikinci kez keyif alın. Sevgisiz güç bizi despot ve zorba yapar. Evlenmeden önce en az altı ay nişanlı kalın. Kiminle evleneceğin kararının hayatta verilen en önemli karar olduğunu unutmayın. Başarınızı ona ulaşmak için nelerden vaz geçtiğiniz ile yargılayın. Başarıya giden bir asansör olmadığını ve tırmanmak gerektiğini unutmayın. Hiç kimse şimdiye kadar doğru yolda kaybolmamıştır. Geniş ve rahat olun. Ölümün dışında hiçbir şey göründüğü kadar önemli ve acil değildir. Hiçbir zaman kaybetmedim; ya kazandım ya öğrendim. Ne zaman kaybederiz; düştüğümüzde değil pes ettiğimizde. Başkalarının söylediklerini yapmayın, onları dinleyin ama size doğru gelen şey ne ise onu yapın. Bugünkü her üzüntünün ve her acının yarınki mutluluğu hazırladığını unutmayın. Güçlü olan zayıf yanını bilendir. İyi bir insan gördüğünüzde onu taklit edin, kötü bir insan gördüğünüzde onun kusurlarını kendinizde arayın. Paranızı gereksiz şeylere harcamak yerine gerçekten ihtiyacı olanlar için harcayın. Paranın her şeyi yapabileceğini inananlar para için her şeyi yapabilecek insanlardır. İyiliğe yatırım yapmak hayatta yapabileceğiniz en karlı iştir.”

Panel, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. Panelin ardından Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’a ve AK Parti 26. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya hediye ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

Manşet

Öğrenci toplulukları kendilerini tanıttı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde gerçekleşti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, Genel Sekreter Ayhan Monus, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Yüksel Yıldız, toplulukların yaptıkları etkinlikleri duyurabilmek ve yeni üyeler kazanabilmek için açılan stantları gezdi. 30 topluluğun stant açtığı tanıtım günlerinde her toplulukla tek tek görüşen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, toplulukların yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler alarak, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile uğraşmalarının çok önemli olduğunu ve bu anlamda yönetim olarak öğrencilerin bu uğraşlarını desteklediklerini ifade etti. ÇOMÜ öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ve beş gün boyunca devam eden tanıtım günlerinde, öğrenciler ilgi duydukları stantların yetkililerinden bilgiler alarak topluluklara üye oldular.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR