Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

Dikkat çekici bir staj CV’si nasıl hazırlanır?

Yayınlandı

-

Her yıl binlerce öğrenci staj yaparak zorlu kariyer basamaklarına adım atmaya çalışıyor. Ancak mezunlar arasında staja katılım oranı artıyor. Bu nedenle, istediğiniz programda yer alabilmek için özgeçmişinizin hazır olması gerekiyor.

Size yardımcı olmak için, işte işverenler için göze çarpan bir staj CV’sini nasıl yazacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Adınızı ve iletişim bilgilerinizi açıkça belirtin

Özgeçmişinizin ilk bölümünde “özgeçmiş” ibaresi değil, adınız ve iletişim bilgileriniz bulunmalıdır. Adınızı belgenin başlığı olarak düşünün. Bu nedenle büyük ve kalın yazı biçiminde olmalıdır.

Hemen altında, en azından telefon numaranızı ve e-posta adresinizi listelemelisiniz – ve bunların doğru olduğundan emin olmalısınız! Ev adresi gerekli değildir, ancak isterseniz şehrinizi ve ilçenizi girebilirsiniz.

Kişisel profilinizi özelleştirin

Kişisel bilgilerinizin ardından profiliniz gelir. Bu bölüm sadece birkaç satır uzunluğundadır ve özgeçmişinize kısa bir giriş niteliğindedir. Kim olduğunuzu, staj için neden uygun olduğunuzu ve kariyer hedeflerinizi detaylandırmalıdır.

Profilinizi, başvurduğunuz staja, sektörüne ve hatta kendinizi öne çıkarmak için programı organize eden şirkete göre uyarlamayı unutmayın. Sektör veya programla alakanızı sergileyerek, mükemmel bir eşleşme olduğunuzu kanıtlamış olursunuz.

Niteliklerinizi sergileyin

Staj başvurusunda bulunduğunuza göre, çok fazla iş deneyiminiz olması pek olası değildir. Bu nedenle, eğitim ve nitelikler bölümünüz daha sonra gelir.

Potansiyel işvereniniz için daha alakalı olduğu için en güncel niteliklerinizle başlayın. Örneğin, derecenizle başlayın, ardından mezun olduğunuz okulları ve ardından sertifikalarınızı listeleyin.

En güncel niteliklerinzin altında, programa uygunluğunuzu gösteren bazı temel modülleri, uzmanlıkları, projeleri ve belgeleri detaylandırın. Bu nedenle, iş tanımındaki temel gereksinimlere özellikle dikkat ettiğinizden emin olun, aksi takdirde özgeçmişinizden yanlışlıkla ilgili bir şeyi kaldırmış olabilirsiniz.

En önemli özelliklerden biri de çoklu dile sahip olmaktır. Özellikle günümüzün iş hayatında sıklıkla alanan ve oldukça yaygın kullanılan ingilizce mutlaka CV’nizde yer alması gereken şeylerden biridir. Bunu CV’nize nasıl ekleyeceğinizi ve iddialı bir CV hazırlamak için bu sayfaya göz atın.

İstihdam geçmişi bölümünüzü yeniden işleyin

Pozisyonlarınızı ters kronolojik sırada listeleyen bir iş geçmişi bölümü, önemli bir CV bileşenidir. Çok fazla iş deneyiminiz yoksa, bu bölümü “Faaliyetler ve projeler” veya “İş, faaliyetler ve projeler” olarak yeniden adlandırabilirsiniz.

Deneyim eksikliğinizi telafi etmek için bu bölümü işyerine veya staj programına uygulanabilecek beceri ve proje örnekleri ile doldurun. Bu projeler, aldığınız ek stajlar veya gönüllü faaliyetler de dahil olmak üzere eğitiminizle alakalı veya eğitiminiz dışı olabilir.

Bunu özgeçmişinizde düzenlerken, proje veya faaliyetin tarihlerini ve başlığını tek bir satırda detaylandırın. Ardından, hemen altında, projenin veya faaliyetin neleri içerdiğini özetleyen bir cümleye yer verin.

Unutmayın, iş geçmişiniz eğitiminizden daha etkileyici veya alakalıysa, bunu niteliklerinizden önce listelemelisiniz.

İlgi alanlarınızı yakınlaştırın

Hobiler ve ilgi alanları bölümü gerekli olmasa da, olabilir. Kariyerinize yeni başlıyorsanız CV’nizin öne çıkmasına yardımcı olabilir.

İlk olarak, işverenler otomatik, robotik stajyerler aramıyorlar. Kişiliği olan ve şirkete değerli bir şey getirebilecek kişileri arıyorlar. Bu nedenle, bunu yansıtan hobiler ekleyin.

Bir spor takımında mı oynuyorsunuz yoksa bir topluluğun üyesi misiniz? Ya da belki bir blogunuz var veya Twitter’da sektörle ilgili sohbetlere katılıyorsunuz?

Bunların anahtarı, sizi yalnızca benzersiz ve ilginç kılan değil, aynı zamanda stajla ilgili olan hobilerden ve ilgi alanlarından bahsetmektir. Ve alanla ilgili herhangi bir hobiniz yoksa, biraz bulun ve deneyin. Bu, CV’nizin potansiyel işvereninizin dikkatini çekmesine yardımcı olacaktır.

Bu makale www.unibilgi.net’ten alıntılanmıştır. 

Okumaya Devam Et
Tanıtım
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÇOMÜ’de İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Olan Programlar…

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 7 Fakültede toplam 16 bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı olan program bulunuyor.

Okumaya Devam Et

BU AY ÇOK OKUNANLAR